Українська правда

Суркіс: Обговорювати турнірну схему повинні власники клубів

Сергей Шемшученко — 12 липня 2014, 18:03

Обговорювати турнірну схему проведення Чемпіонату України повинні власники клубів.

Про це заявив президент Динамо Ігор Суркіс, коментуючи нову формулу чемпіонату, яку прем'єр-ліга винесла на суд виконкому ФФУ.

"Те, що у ліги виникла ідея розділити на другому етапі 14 клубів на три групи, ще не означає, що саме за такою схемою пройде чемпіонат. Своє слово має сказати виконком федерації, і рішення, яке він винесе, покаже: футбольні люди сидять у ньому чи ні", - сказав він.

"Що за формулу нам пропонують: двохколовий турнір - це зрозуміло і не раз перевірено в наших умовах, але все інше, як кажуть, від лукавого", - зазначив Суркіс.

За словами президента Динамо, не слід приймати рішення про формулу чемпіонату без грунтовного обговорення.

"Треба поговорити, порадитися, а не бездумно піднімати при голосуванні руки. Обговорювати турнірну схему повинні власники клубів, а не другі або тим більше треті особи", - - впевнений Суркіс.

"Ми повинні чітко розуміти, для чого змінюється звичний формат. Кажуть, що для більшої кількості матчів між лідерами. Але чи є впевненість, що після двоколового турніру на перших чотирьох місцях будуть "инамо, Шахтар, Дніпро і Металіст?", - цитує президента Динамо "СЭ" в Украине".

Раніше повідомлялося, що президент ФФУ Коньков не підтримує формат проведення чемпіонату України за схемою Шахтаря.