Головне

Суперкубок України. Шахтар - Динамо 2:0. "Гірники" розпочинають сезон з перемоги

22.07.2014 23:00 1256 0
Суперкубок України. Шахтар - Динамо 2:0. "Гірники" розпочинають сезон з перемоги

Перед початком зустрічі проблем більше було у донецького Шахтаря. Лідери "гірників" Алекс Тейшейра, Дуглас Коста, Фред, Дентіньо, Ісмаїлі і Феррейра відмовилися летіти з навчально-тренувального збору назад в Україну через напружену ситуацію на Донбасі. У Динамо втрат також вистачало, адже додаткову відпустку отримав Ленс, відсутній був Велозу, через травму пропускали матч Денис Гармаш і Євген Хачеріді. Втім, навіть такі втрати не завадили командам продемонструвати якісний футбол.

Команди розпочали гру обережно, а перший момент був створений на 10-й хвилині матчу: награна комбінація Шахтаря під час виконання кутового від Тайсона завершилася потужним ударом Даріо Срна у ближній кут воріт Динамо - Шовковський опинився у потрібному місці і цей удар парирував. Після цього моменту пішла відносно позиційна боротьба, де перевагу було важко віддати якомусь одному клубу. На неточний удар в падінні головою від Безуса "гірники" відповіли сольним проходом від Гладкого, але удар Олександра прийняла на себе зовнішня сітка воріт Шовковського.

На 22-й хвилині непогано здалеку пробивав Мбокані, однак з його ударом без особливих проблем впорався Каніболоцький. Команди продовжували обмінюватися позиційними атаками до кінця першого тайму, але гостроти попереду явно не вистачало, у підсумку нулі після першої половини матчу.

Початок другого тайму ознаменувався небезпечним моментов від Ярмоленка: Андрій змістився ближче до лінії карного і пробив у дальній кут воріт Шахтаря, втім Каніболоцький у стрибку нівелював загрозу. Та і взагалі, кияни продовжували діяти більш агресивно, втім, незважаючи на територіальну перевагу, гострих моментів у підопічних Реброва у другій половині матчу майже не виникало.

Шахтар у свою чергу також був майже непомітний. "Гірники" рідко переходили центр поля, однак за 15-ть хвилин до фінального свистка футболісти Динамо самі собі створили неприємності, отримавши м'яч у власні ворота фактично на рівному місці: Макаренко і Драгович обрізалися у центрі захисту, у підсумку 1 на 1 з Шовковським опинився Олександр Гладкий, який спочатку поклав на газон Сашо, а потім і Драговича, відправивши "снаряд" у дальній кут воріт.

Після цього голу футболісти Динамо зовсім підсіли. Моментів біля воріт Каніболоцього зовсім не виникало, можливо, в знаки вдалась і втома. Шахтар надійно діяв у захисті, не давши супернику жодного шансу. Вже у доданий час команду Реброва остаточно поховав Марлос, який вразив ворота Шовковського фактично з двох метрів, попередньо обігравши у карному киян Макаренка, який знову "нарубав дров" у захисті - це 2:0 і Шахтар в шостий раз став володарем почесного трофея, встановивши тим самим національний рекорд. До цього дня у "гірників" і динамівців було по п'ять перемог.

Коментарі ()