Головне

У Німеччині закликають відібрати в Росії ЧС-2018

23.07.2014 12:02 1148 0

Після авіакатастрофи MH17 на Донеччині заклики забрати в Росії право на проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 року серед німецьких політиків стають усе гучнішими. Таку вимогу вже озвучили представники Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС), а також Союзу 90/Зелені, пише DW.

Натомість лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) називає ці розмови передчасними. А Міжнародна федерація футболу (ФІФА) взагалі уникає подібних дискусій, повідомляє у середу, 23 липня, інформаційне агентство dpa.

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс вимагає не лише бойкотувати, але й обрати нову країну, яка прийматиме ЧС-2018.

"ФІФА слід обміркувати, чи варто проводити Чемпіонат світу з футболу у Росії, якщо вона навіть не здатна гарантувати безпеку повітряних маршрутів", - зазначив політик в інтерв’ю німецькому онлайн-виданні Handelsblatt-Online.

Фукс стверджує, що спортивний турнір можна "без проблем" провести у Німеччині та Франції. "У нас достатньо стадіонів, які підійдуть для проведення змагань Чемпіонату світу", - повідомив він.

Його колега депутат Бундестагу Штефан Маєр поділяє таку позицію. "Якщо президент Путін не піде на поступки та надалі розпалюватиме кризу, то ідея забрати у Росії ЧС-2018 не може залишатися табу", - зазначив політик в інтерв'ю газеті Bild.

Нагадаємо, що нідерландські спортивні об'єднання також закликають бойкотувати Чемпіонат світу з футболу-2018, проведення якого заплановане у Росії. "Це торкнуло б за душу Путіна", - написав у себе в соціальній мережі Twitter нідерландський менеджер у галузі спорту Франк ван ден Вол Бейк.

Коментарі ()