Головне

Ліга Європи. Зоря - Лачі 2:1. "Чорно-білі" проходять албанський бар'єр

24.07.2014 22:22 1207 0
Ліга Європи. Зоря - Лачі 2:1. "Чорно-білі" проходять албанський бар'єр

У те, що Зоря не пройде албанський Лачі за підсумками двох поєдинків після гостьової перемоги, мало хто мав сумніви. Тут більше луганські прихильники футболу були розчаровані тим фактом, що не зможуть спостерігати за домашнім дебютом у єврокубках на рідному стадіоні Авангард. Причина відома всім, тому хочеться від неї відразу абстрагуватися.

У Зорі тимчасовим (на це сподіваються всі) домашнім містом обрали Київ - а саме Оболонь-Арену. І, мабуть, не пошкодували про це. Столичні прихильники, а також гості Києва, разом з найвідданішими фанатами луганського колективу створили футболістам усі можливі умови, щоб вони відчували себе, як вдома. Трибуни були достатньо заповнені, і глядачі всіляко підтримували Зорю. Зокрема, кілька разів співали гімн України, влаштовували перекличку з ультрас, а також передавали "привіт" Путіну.

Щодо самої зустрічі, то Юрій Вернидуб залишив у запасі кількох лідерів команд. Доля протистояння фактично була вирішена, тому тренер тримав у голові недільний поєдинок у чемпіонаті країни проти Металіста. Та це не заважало Зорі володіти ініціативою та створювати моменти, які, втім, не вдавалося реалізувати.

Загалом, луганці здебільшого били здалеку (неточно, або ж воротар справно діяв), бо албанці їх у штрафний майданчик не пускали. Команди обмінялися шаленими моментами ближче до завершення тайму. На 35-й хвилині захист Зорі незрозумілим чином втратив у штрафній Зефі, який, напевне, вже бачив, як м'яч летить у сітку воріт, але в останню мить Ігнатьєвич у підкаті заблокував удар. "Чорно-білі" ж мали відкрити рахунок у компенсований час, коли Ліпартія з кількох метрів невлучив у ствір воріт після скидки партнера.

По ходу другого тайму Вернидуб випустив на поле лідерів - Любеновича, Караваєва та Білого. І це нарешті принесло плоди. Після численних намагань Зоря таки відкрила рахунок. Сталося це на 74-й хвилині, коли Любенович подав з кутового, а ніким не прикритий Ігнатьєвич головою пробив під поперечину.

Луганці, очевидно, дещо розслабилися та пропустили контратаку, і Німані на певний час зрівняв рахунок. Зазначимо, що це був чи не єдиний удар у ствір воріт у Лачі за весь матч. Але "чорно-білі" не погодилися на нічию, перейшовши в атаку великими силами. І одна з них завершилася переможним голом. Караваєв з правого флангу точно подав на голову Будківському, який не залишив шансів голкіперу.

Зоря двічі перемогла Лачі та вийшла у третій кваліфікаційний раунд, де її суперником буде норвезький Мольде. І перший матч відбудеться вже за тиждень. Швидше за все, місцем його проведення знову буде Київ.

Коментарі ()