Головне

Прем'єр-ліга. 2 тур. Ворскла - Шахтар 1:2. Спекотний вечір у Полтаві

01.08.2014 21:12 1001 0
Прем'єр-ліга. 2 тур. Ворскла - Шахтар 1:2. Спекотний вечір у Полтаві

Ворскла знову підтвердила свій статус незручного суперника для українських футбольних грандів. І якщо проти Динамо у попередньому турі полтавці грали на фоні жахливої звістки про смерть президента клубу Олега Бабаєва, тому, очевидно, думки були не зовсім про футбол, то на матч із Шахтарем Василь Сачко налаштував своїх підопічних максимально.

У першій половині першого тайму було більше сумбуру, команди часто помилялися при передачах. Фоли, аути - все це збивало темп гри. До того ж не варто забувати про сонце та спекотну погоду, яка встановилася у Полтаві. Головному арбітру навіть одного разу довелося повести команди на водопій.

Сталося це якраз після забитого м'яча. "Гірники" у ці хвилини перехопили ініціативу, проте нарвалися на контратаку. Пердута отримав пас у центрі поля, трішки пройшов уперед і побачив, що відкривається Громов. Артем з першого ж дотику пробив Каніболоцького, який втратив ворота. Згодом Громов знову пробивав, від центральної лінії, розраховуючи перекинути воротаря, який вийшов далеко з воріт, але неточною ця спроба була.

Шахтар, звичайно ж, пішов в атаку після пропущеного м'яча. Хоча нічого небезпечного так і не створив. Були удар Срни зі штрафного у стінку та неточний вистріл Гладкого з гострого кута. А найбільше претензій до арбітра "помаранчево-чорні" мали під завершення тайму. Шевчук упав після того, як під нього у підкаті постелився Турсунов. Костянтин Труханов пенальті не побачив. І правильно зробив, адже повтор показав, що Санжар до В'ячеслава не торкнувся, і той симулював, за що мав отримати жовту картку.

Другий тайм Шахтар почав пошвидше, але ледь не отримав гол у власні ворота. Спочатку Кучер змушений був зривати вихід Громова, за що міг отримати червону картку, а потім той-таки Громов скинув на вільного Баранніка, котрий з 11-метрової позначки не зміг переграти Каніболоцького. "Гірники" відповіли ударом-рикошетом Гладкого у стійку воріт.

Ворскла продовжила у тому ж темпі, що призводило до провалів у захисті "помаранчево-чорних". Однак скористатися цим полтавці ніяк не могли. Донеччани взагалі хвилин десять-п'ятнадцять не могли нічого попереду створити.

Розв'язка у зустрічі припала на останні десять хвилин основного часу. Гладкий зрівняв рахунок, отримавши хороший пас від Степаненка та пробивши над Непогодовим. Пройшло ще дві хвилини, і Шахтар уже вів у рахунку. Степаненко встиг підставити ногу та несподівано для всіх проштовхнути м'яч у сітку після навісу з кутового. Проте Ворскла могла вирвати нічию. У компенсований час Громов після навісу головою влучив у поперечину.

Окремо кілька слів про сутичку на полі, яка сталася на 90-й хвилині. Турсунов вимагав, щоб Коста пошвидше віддав м'яч партнеру, аби той виконав штрафний. Гравці трішки поштовхалися, після чого до них збіглися і партнери. Особливо активними були Дедечко, Кучер, Даллку та, звичайно, Срна. У підсумку Кучер отримав друге попередження, а Даллку побачив пряме "червоне світло" за те, що штовхнув Даріо. І є думки, що за цю витівку Армен отримає чималу дискваліфікацію.

Отже, Шахтар у спекотний вечір вирвав перемогу у Полтаві з рахунком 2:1. Ворсклі ж не вистачило всього десять хвилин, щоб відстояти свою перемогу над чинним чемпіоном.

Коментарі ()