Головне

Прем'єр-ліга. 2 тур. Металіст - Динамо 1:2. Трудова перемога киян у Харкові

02.08.2014 23:02 895 0
Прем'єр-ліга. 2 тур. Металіст - Динамо 1:2. Трудова перемога киян у Харкові

Принципові суперники Чемпіонату України Металіст і Динамо ставили перед собою найвищі цілі, адже ця гра була фактично за шість очок. Більше проблем до матчу було у Металіста. Легіонери харківського клубу поки не прибули в розташування своєї команди. Хосе Соса, Джонатан Крістальдо, Себастьян Бланко і Алехандро Гомес не поспішають повертатися в Україну. І якщо без них харків'яни розібралися із Зорею у першому турі , то у матчі з киїським Динамо явно простежувались проблеми.

Обидві команди на початку зустрічі вирішили не форсувати події, однак перший забитий м'яч глядачі на ОСК Металіст побачили вже 15-й хвилині матчу. Безус класною передачею знайшов Беланда, Юнес протягнув м'яч ближче до карного і віддав пас на Кравця, який у падінні проштовхнув м'яч повз відіграного Дішлековича.

Після забитого м'яча малюнок гри не змінився. Металіст не поспішав відкриватися і продовжував діяти другим номером, однак фаткично всі контратаки харків'ян до небезпечних моментів біля воріт Шовковського не призводили. Варто згадати лише потужний удар з гострого кута від Азеведо, однак СаШо обрав правильну позицію і загрозу нівелював. У Динамо попереду також було замало гостроти, однак перед самою перервою кияни забили другий м'яч. За спірний фол Дішленковича проти Ярмоленка Жабченко призначив пенальті. Сам постраждалий його і релізував, тим самим подвоївши перевагу столичного клубу.

Після перерви Металіст заграв більш гостріше і у підсумку відставання скоротив. Не обійшлося і тут без головного арбітра, який призначив пенальті за фол від Шовковського на Вільягрі. Пенальті вдало реалізував Хав'єр, воротар Динамо напрямок польоту м'яча вгадав, але все ж дотягнутися не зумів. На 72-й хвилині зрівнювати рахунок міг Юссуф, однак Аїла після навісу на ближню стійку від партнера у падінні пробив повз ворота.

Динамо відповіло на цей епізод двома небезпечними моментами. Спочатку Дішленкович парирував удар Артема Кравця, який опинився 1 на 1 з голкіпером, а згодом класну контратаку не зумів завершити до кінця Андрій Ярмоленко, який послизнувся у вирішальний момент. Кінцівка матчу запам'яталася лише обопільною грубістю, через що арбітр додав до основного часу 5 хвилин, втім, цього часу для Металіста не вистачило, щоб врятуватися у домашньому матчі проти принципового суперника.

Коментарі ()