Українська правда

Решко: Ахметова сховався в Києві, коли його улюблений Донбас руйнують

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2014, 20:59

Українським спортивним організаціям варто бойкотувати Росію у цей тяжкий для країни час.

Про це заявив екс-гравець київського Динамо Стеафн Решко в інтерв`ю газеті Експресс.

"Україні треба брати приклад з Європи. Нідерланди втратили менше двохсот громадян, а їх спорт повстав. Від куль російських терористів загинуло значно більше українців, перед цим росіяни у нас вкрали Крим, а спортивні функціонери мовчать. Вони просто поховали голови в пісок. На нас плюють, а ми мовчимо. Я в шоці від такої пасивності.

Український спорт давно повинен був заявити про свою тверду і рішучу позицію щодо терористичних дій Росії. Де лист Путіну від наших спортсменів?! Кажу ж: я в шоці від такої пасивності! Спортсмени, тренери і функціонери повинні оголосити бойкот агресорові! Коли, якщо не тепер?! Ось британці, голландці і німці погрожують, що не поїдуть на чемпіонат світу в Росію. Якщо те ж саме зроблять й інші країни, то ФІФА потрапить в глухий кут і буде вимушена відібрати у Росії право бути країною-хазяйкою ЧС-2018, - розповів Решко.

Також Решко не розуміє, чому мовчить у цій ситуації Федерація Футболу України та Національний олімпійcький комітет.

"Свою рішучу позиції повинна висловити і Федерація футболу України, оскільки це спорт номер один в нашій країні. На жаль, керівники футболу мають виправдання і кажуть, що футбол - поза політикою. Така позиція їм вигідна. Але сьогодні футбол не може бути поза політикою, тому що окупант проник в Україну і не дає спокійно жити спортсменам і уболівальникам!

Окупант спотворює нашу територію, а спорт мовчить. Ганебну пасивність проявляють усі структури України, у тому числі і Національний олімпійський комітет. Чому Сергій Бубка вибрав позицію: моя хата скраю, я нічого не знаю?! Він мені нагадує Рината Ахметова, який сховався в Києві, коли його улюблений Донбас руйнують".