Головне

Повернення Ротаня, сенсація на Олімпійському, вкрадений гол Волині. Підсумки 3-го туру УПЛ

14.08.2014 16:20 619 0
Повернення Ротаня, сенсація на Олімпійському, вкрадений гол Волині. Підсумки 3-го туру УПЛ

Третє за ліком ігрове коло національної першості вийшло багатим на події та насиченим черговими невдачами й успіхами команд УПЛ.

Як донецький Шахтар перегравав знекровлений Металіст, київське Динамо потонуло у морі захисту донецького Олімпіка, а дніпропетровський Дніпро став лідером чемпіонату - про все це, і як завжди більше, у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Руслан Ротань повертається на футбольне поле - Дніпро впевнено виграє. Нелогічні, а подекуди, таке враження, направлені на відверте гальмування розвитку клубу та команди, дії менеджменту дніпропетровської команди, на жаль, стають візитною карткою чинного віце-чемпіона країни. Ще не "вивітрилися" з пам’яті події вбивчого як за своїм перебігом, так і за загальним результатом двобою з Копенгагеном, як "синьо-біло-блакитні" проявили себе з найкращого боку. Ми побачили той колишній за рівнем продемонстрованих можливостей і потенційної сили Дніпро. Новий-старий капітан додав команді впевненості, психологічного заряду та цільності у центрі поля. З Ротанем Дніпро згадав, що може, вміє та знає.

Сенсація туру

Донецький Олімпік відібрав очки у київського Динамо на Олімпійському. За останні роки через невдалі ігри з командами з Донбасу кияни не дорахувалися по-справжньому "золотих" очок, які вимірюються вже не одним десятком пунктів. Матч з клубом граючого президента оголив старі, як постаменти Леніна, проблеми "біло-блакитних", які залишилися в окремих населених пунктах України. Динамо перманентно не в змозі долати насичений захист суперника та занадто часто "прощається" з потрібним для подібних протистоянь настроєм на гру. Якщо одну "авгієву умову" Сергій Ребров виконав - українізація (звісно, подекуди відверто вимушена) команди триває досить впевнено та більш успішно, то з іншою спадщиною від попередників роботи ще непочатий край.

Цитата туру

Юнес Беланда натякнув про існуючу у таборі киян "опозиційну діяльність" по відношенню до марокканця. За часів правління у Динамо Олега Блохіна півзахисник африканської збірної часто не догравав матчі до кінця, чим був страшенно незадоволений. Сергій Ребров надає Беланда значно більший кредит довіри, який той, ніде правди діти, поволі починає виправдовувати. Однак натяк на чергову "антилегіонерську" діяльність українського кістяка команди може погасити поки нетривкий вогник було відновленої атмосфери довіри й взаєморозуміння в команді. Якщо ж Беланда готує ґрунт під майбутній трансфер у той же турецький Бешикташ, слова Юнеса варто розцінювати як свідому провокацію.

Команда туру

Підопічні Романа Санжара продемонстрували достатні для фактичної перемоги волю й характер у битві з номінально сильнішим "ворогом". Дебют донецького Олімпіка у вищому дивізіоні українського футболу не став таким же іскристим, як перші ігри того ж, світла йому пам'ять, ФК Львів, однак чотири пункти в перших 3-х  турах за наявності таких скромних можливостей – більш ніж гідний результат. Донеччанам, як то кажуть, відступати нікуди – позаду вірогідне повернення у Першу лігу, куди дебютант аж ніяк не бажає повертатися. Маленький і обмежений у можливостях (проте не в бажаннях!) клуб і надалі буде робити ставку на граничну віддачу й гру не вмінням, але серцем, і… сподіватися на Фортуну.

Суддівство туру

У матчі Чорноморець – Волинь арбітр гри Юрій Вакс не зарахував чисте взяття воріт Дмитра Безотосного. Удар румунського півзахисника лучан Флорентина Матея міг стати не тільки результативною окрасою матчу, а й, на нашу думку, кращим голом поточного туру – м'яч опустився за лінію, й не помітити такий поворот подій було досить важко. Вочевидь, не малу порцію нарікань у даному випадку заслуговує боковий помічник головного арбітра, однак "герой" не одного епізоду в УПЛ, який концентрував у собі той чи інший вкрадений результат, пан Вакс, як головна фігура від пані Справедливості Феміди має нести набагато більшу міру відповідальності. Й понесе?..

Матч туру

Донецький Шахтар переграв харківський Металіст у центральній грі 3-го туру української Прем’єр-ліги. Гол Ярослава Ракицького став єдиним і достатнім для загальної перемоги "Гірників" взяттям воріт у матчі. Харківська команда продовжує нести перманентні кадрові втрати й, схоже, призупиняє членство в клубі "чудової четвірки" українських грандів – у матчах з Динамо та "помаранчево-чорними" "Тхори" були не в змозі демонструвати футбол рівня кращих за складом та можливостями команд УПЛ. На ділі в цьому сезоні для Харкова за щастя буде попадання в Лігу Європи – з якомога більш вигідної для цього позиції в таблиці.

Гравець туру

За півгодини перебування на полі Євген Шахов встиг забити два голи у ворота львівських Карпат. Кадровий дефіцит виконавців у середній лінії дозволяє проявити себе в грі чи не кожному представнику півзахисту "Дніпрян". За останні роки зірка Шахова дещо втратила свій блиск, проте поява нового тренера, який вміє й любить працювати з вітчизняними виконавцями (в Харкові Мирон Маркевич не мав можливості використовувати настільки широкий український ресурс), дозволяє сподіватися на краще й одному з найпомітніших молодих футболістів Дніпра останніх років.

Гол туру

Португалець Бруно Гама не залишив шансів Олександру Ільющенкову в матчі Дніпра й Карпат. Дальній удар екс-гравця Депортиво з Ла-Коруньї був таким же сильним, як і точним. Це перший гол легіонера у нинішньому сезоні УПЛ, й четвертий загалом м'яч, забитий у футболці Дніпра. До слова, на відміну від багатьох "варягів" не однієї команди елітної ліги України, не так давно Гама відмовився вести розмови про можливість залишення української першості й висловив бажання грати за Дніпро й надалі.

Коментарі ()