Українська правда

Карпатам ніде грати у Львові?

Сергей Шемшученко — 15 серпня 2014, 08:25

Футбольний клуб Карпати цього сезону може і не зіграти домашні матчі у Львові. Зелено-білі наразі не знають, де проведуть наступний домашній матч проти запорізького Металурга.

Нове покриття стадіону Україна не встигло як слід прижитися. А відтак, є ймовірність, що у 2014 році команда може не зіграти на рідному полі, пише ЗІК.

Згідно з регламентом, про місце зустрічі сторона, яка приймає, має повідомити Прем’єр-лігу за два тижні до гри. Однак Карпати до цього наразі не готові.

Директор стадіону Україна, головний агроном ФК Карпати Юрій Костюк наочно демонструє – газон України не встиг як слід прорости корінням. Трава легко відтягується на кілька сантиметрів разом із верхнім шаром ґрунту. "Усе через спекотне літо", – розповідає Костюк. І додає, якщо на такому газоні провести ще бодай одну гру – футбольне поле вже не врятувати. Крім того, ризик отримати травму на такому покритті зростає у кілька разів.

Як альтернативу Україні керівництво Карпат першочергово розглянуло Арену-Львів.

Голова ГО Завжди вірні, що є управляючою стороною львівського клубу, Тарас Павлів зауважив, що команда хотіла б грати на "Арені-Львів", але чекають відповіді від профільного міністерства.

"Хотілося б там (на Арені-Львів", – ред.) грати, але ще остаточної відповіді ми не отримали від міністерства, яке є відповідальним за стадіон". Також, за словами Павліва, у клубі є інформація, що Шахтар не хотів би, щоб там грала інша команда, крім них.