Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Дніпро - Хайдук Спліт 2:1. Шахов знову виграє партію для Маркевича

20.08.2014 13:20 913 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Дніпро - Хайдук Спліт 2:1. Шахов знову виграє партію для Маркевича

Дніпропетровський Дніпро з великими труднощами отримав перемогу у першому матчі-плейф Ліги Європи над хорватським Хайдуком. Підопічні Мирона Маркевича виграли з рахунком 2:1, завдавши по воротах суперника 28 ударів. Хорватська команда була не такою активною, але зуміла забити єдиний та такий важливий гол на виїзді.

У Дніпра перед грою з Хайдуком були відомі усім проблеми - це травми Матеуса та Коноплянки. Обидва футболісти вибули на тривалий термін. Маркевич виставив на цю гру відразу трьох номінальних форвардів, які голів не "накатали", але моментів біля воріт Хайдука у перші 45 хвилин була створена ціла купа. Раз за разом ворота гостей рятував Калінич, який тягнув і удари Селезньова, Бруни Гами із Зозулею та Кравченка з Федецьким.

Перевага Дніпра у першому таймі була колосальною, тільки от на забивали господарі. На початку другого тайму Хайдук відправив український клуб в легкий нокдаун. Після серії ударів, рикошетів та падіння Дугласа в своєму штрафному, Сушич розстріляв ворота Бойка і зробив рахунок 1:0 на користь гостей. Дніпру пощастило і рахунок вже за три хвилин зрівняв Калінич. Форвард Дніпра до останнього поборовся за м`яч і проштовхнув його повз непробивного тезку з Хайдука.

За швидких двох голів на початку другого тайму команди заграли в більш обережний футбол. На відміну стартового тайму Хайдук заграв бліьш активно в атаці і Бойку кілька разів довелося рятувати Дніпро після ударів Магліца та Цакташа. Мабуть, що воротарі обох команд - це найкращі гравці цієї гри. Втім саме дніпропетровська команда мала вигравати цю гру. І саме тому, що була краща за Хайдук, і сильніша. За дві хвилини до закінчення основного часу Ле Матос пробіг правим флангом і прострілив у штрафну, де на випередження зіграв "джокер" тренера Евгеній Шахов, котрий ударом головою відправив м`яч у кут воріт Хайдука - 2:1.

Був у цьому матчі епізод, коли уболівальники НСК Олімпійського аплодували і гравцю у футболці Хайдука. На 77-ій хвилині на заміну у хорватській команди вийшов Артем Мілевський. На щастя, настрій українським уболівальникам він не зіпсував. Одного разу вдарив по ногах Кравченка, і вже в доданий арбітром час пробив з гострого кута і влучив прямо в Бойка.

Гра ж та і закінчилася з рахунком 2:1 на користь Дніпра і на команду очікує візит до шалених уболівальників Хайдука і до того ж з мінімальною форою.

Коментарі ()