Головне

Втрата Коноплянки, рекорд Кравця, голи Громова. Підсумки 4-го туру УПЛ

19.08.2014 14:30 882 0
Втрата Коноплянки, рекорд Кравця, голи Громова. Підсумки 4-го туру УПЛ

Гравець Металіста у рекордні строки знайшов собі нове місце роботи, у гонці найбільш результативних гравців чемпіонату з’явився одноосібний лідер, а в Полтаві не обійшлося без скандалу – про все це й як завжди більше у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Артем Кравець робить перший хет-трик чемпіонату української Прем’єр-ліги сезону 2014\1015-го років. Власне, три голи від колись одного з найталановитіших молодих нападників країни стали першими й для гравця Динамо у професійному футболі. Така звитяга Кравця дозволила футболісту миттю перестрибнути на першу позицію у гонці бомбардирів – на рахунку форварда вже 4 голи. У скрутній ситуації з кадровим підбором виконавців у лінію атаки шанувальникам найбільш титулованого клубу України поки доводиться сподіватися на окриленого успіхом вихованця як головну ударну силу команди – надія на підписання ще одного голеадора тане з кожним днем, хай у клубі й займаються пошуком такого гравця.

Команда туру

Луганська Зоря показала змістовний футбол у Одесі й змогла вивести з Південної Пальміри заслужену нічию. Напередодні вирішальних ігор за право грати в груповому раунді Ліги Європи луганці потрапили в непросту ситуацію в чемпіонаті країни. Через невдалий старт клубу, який декларує єврокубкові амбіції й на цей чемпіонат, команда Юрія Вернидуба змушена наздоганяти суперників, які вже вирвалися уперед. Звичка – друга натура, та виробити в собі спроможність виступати на два фронти без належного для того досвіду й покращених, у порівнянні з минулим чемпіонатом, ресурсів, вкрай складно. Чемпіон СРСР 1972 року у міжсезонні втратив декілька провідних виконавців і все ще звикає до нових, приємних, й водночас несприятливих умов і обставин.

Трансфер туру

Бразильський захисник Марсіо Азеведо зробив крутий поворот у власній кар’єрі. За два дні вже екс-гравець харківського "Металіста" став футболістом донецького "Шахтаря" й тепер сподівається допомогти "Гірникам" якомога краще виступити в Лізі чемпіонів. Варто зазначити, що позиція лівого оборонця в донецькому клубі є однією з найбільш проблемних, адже В’ячеслав Шевчук не завжди влаштовує прихильного до бразильців Луческу не тільки своїм віком, а й усе частішими помилками, молодий Едуард Соболь для найвищих завдань ще "сируватий", а співвітчизник Азеведо Ісмаїлі в Шахтарі так і не заграв і може бути відправлений саме до Харкова. Марсіо Азеведо став третім бразильцем, який за останні півтора роки змінив футбольний Харків на аналогічний Донецьк – раніше лави "помаранчево-чорної" команди поповнили Тайсон та Марлос.

Повернення туру

Дуглас Коста та Алекс Тейшейра вирішили не спокушати долю й повернулися в тренувальний табір команди Мірчі Луческу. Бразильські півзахисники вже зіграли за клуб, якому належать їх контракти, в матчі з Олімпіком. А ще один "бунтар" Веллінгтон Нем, який також вийшов на заміну у другій половині матчу, навіть встиг відзначитися забитим м'ячем. Таким чином, в розташування Шахтаря наразі не повернувся тільки найдорожче в історії команди придбання – ще один бразилець Бернард продовжує гнути свою лінію й розповідати, що в "екзильному" клубі є загроза його життю. Наразі юридична правда, а вона в даній ситуації є головною, однозначно за чемпіоном України, то ж на гравця, який не так давно виступав на домашньому мундіалі, можуть чекати серйозні санкції.

Травма туру

Євген Коноплянка отримав травму, яка завадить гравцеві взяти участь в матчах проти клубу Артема Мілевського. Футболіст збірної України отримав удар в область меніска від гравця запорізького "Металурга" Дмитра Юсова, коли обіграв того на рідному лівому фланзі. Первинний діагноз був убивчим – вінгер команди Мирона Маркевича мав би пропустити не менше, ніж півтора місяці, бо ж травма гравця нібито потребувала хірургічного втручання. Проте поглиблене обстеження змусило видихнути, в першу чергу, шанувальників головної команди країни – Коноплянка не зможе тренуватися протягом двох тижнів, що робить його участь в матчі зі збірною Словаччини реальною.

Суддівство туру

У матчі полтавської Ворскли з донецьким Металургом арбітр матчу Віталій Романов, який представляє Дніпропетровськ, рішеннями своєї бригади відверто зіпсував свято футболу на стадіоні імені Бутовського. Спершу пан Романов зробив помилку, яку в світі футболу прийнято назвати як "технічну" – представник Феміди показав, а потім відмінив червону картку Пердуті (друге попередження), "замінивши" покарання гравцю Полтави на попередження футболісту Металурга Нельсону! Далі – більше й гірше. У ключовому моменті матчу, який, безумовно, вплинув на результат, перший гол Артема Громова був забитий не за правилами, а саме – з очевидного положення поза грою іншого гравця полтавчан Олександра Ковпака, який вплинув на перебіг атаки й перебував в очевидному офсайді.

Гравець туру

Дубль Артема Громова допоміг полтавській Ворсклі здолати донецький Металург. Півзахисник команди Василя Сачка продовжує виправдовувати видані йому аванси й потроху заявляє про себе як про лідера полтавців. Громов став вибором редакції як через більшу значущість своїх м'ячів, так і через складніші, ніж в іншого Артема – динамівського, обставини для звитяг – порівнювати можливості партнерів Громова й Кравця не доводиться. Дуплет у ворота Бандури дозволив довести кількість м’ячів, забитих Громовим у нинішній першості, до трьох – хавбек перебуває в сонмі лідерів бомбардирської гонки.

Гол туру

Півзахисник донецького Шахтаря Тайсон вразив ворота Ігоря Литовки відмінним дальнім ударом. Гол екс-лідера Металіста став першим для бразильця у цьому сезоні, раніше хавбек записав на свій рахунок гольову передачу. Поки інші представники найбільш футбольної нації в світі в Шахтарі лише набирають ігрові кондиції, гарна ігрова форма тезки відомого боксера тренерському штабу "Гірників" вельми в нагоді.

Коментарі ()