Головне

Коньков: Участь кримських клубів у чемпіонаті Росії - це театр абсурду

21.08.2014 12:22 3397 0
Коньков: Участь кримських клубів у чемпіонаті Росії - це театр абсурду

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков у коментарі Чемпіону прокоментував старт кримських клубів у чемпіонаті Росії.

Що Ви можете сказати про участь наших клубів вже й у російській професійній футбольній лізі?

- А що тут можна сказати? Спочатку нелегітимне та незаконне прийняття українських клубів у склад РФС, потім їх участь у Кубку Росії, тепер ігри у ПФЛ Росії. Це все нагадує театр абсурду. Це, як знаєте, купити квиток, а піти назло всім пішки. Весь світ їм каже: хлопці, що ви робите? Це ж назаконно! Вас за це покарають. А у РФС інша думка. Вони вважають, що на правильному шляху. Але інколи треба прислуховуватися до того, що радять. А краще – просто перечитати ще раз статути ФІФА і УЄФА

А як боротися з РФС?

- Ми боремося як можемо. Я ж не буду з кулеметом бігти на Крим і змушувати клуби не виступати під егідою РФС. Ми написали листи в ФІФА та УЄФА. Відповіді поки не отримали. Але всі розуміють, що порушення було і за нього необхідно карати. Я впевнений, що УЄФА та ФІФА приймуть правильне рішення. Бо від цього залежить імідж структур та їх президентів не на один рік.

Ми довіряємо їм. Також всі розуміємо, що прийняття даного рішення викликає багато складностей. Але у будь-якому випадку, ми чекаємо адекватної, справедливої, а найголовніше – законної оцінки того, що сталося.

Кажуть, що клуби з Криму перереєструвалися у Ростові, тому не мають жодного відношення до України.

- Я не реагую на те, що кажуть десь та хтось. Для мене ці клуби є українськими. І крапка. А що там кажуть, то вже пусті балачки на користь бідних. А, по-друге, ці клуби брали участь у змаганнях іншої країни на території України. Ви повинні зрозуміти, що порушення очевидні. Всюди порушення. На кожному кроці. Але я впевнений, що ФІФА та УЄФА об’єктивно розбереться і винесе своє рішення виключно в інтересах світового футболу.

Коментарі ()