Українська правда

Міністр спорту Росії: "За нашими законами Крим - це територія Росії, і РФС діє в інтересах футболу"

Сергей Шемшученко — 22 серпня 2014, 20:07

Міністр спорту Росії Віталій Мутко стримано оцінив рішення робочої група УЄФА з надзвичайних ситуацій, яка ухвалила, що матчі, зіграні кримськими клубами в турнірах під егідою РФС, не будуть визнані УЄФА.

Про це повідомляє Рспорт.

"Загалом в цій заяві немає нічого драматичного. УЄФА діє в рамках свого статуту, і вважаю, що РФС вчинив правильно і іншого шляху немає. За нашими законами це територія Росії, і РФС діє в інтересах футболу, люди там хочуть грати в футбол", - заявив він.

"Я не бачу ніякої трагедії, дивитимемося, що можна зробити. Є ще варіанти. Нашій федерації треба працювати з цього питання, обговорювати з колегами, але нічого драматичного, повторюся, немає", - запевнив Мутко.

За його словами, в Криму будуть продовжувати розвивати футбол.

"Будемо продовжувати розвивати футбол там. Головне, що стосовно РФС ніяких рішень немає. Це передбачуване рішення в даному випадку, в УЄФА встали на позицію статуту. Ми на початку шляху", - підсумував Мутко.

Нагадаємо, рада з надзвичайних ситуацій УЄФА ухвалила рішення не визнавати матчі, які будуть зіграні кримськими футбольними клубами в турнірах під егідою Російського футбольного союзу.