Головне

Кубок України. 1/16 фіналу. Десна - Дніпро 0:1. Маркевич виграв "річкове" дербі

23.08.2014 19:11 894 0
Кубок України. 1/16 фіналу. Десна - Дніпро 0:1. Маркевич виграв "річкове" дербі

Дніпропетровський Дніпро малою кров'ю пробився до 1/8 фіналу Кубка України. У протистоянні з чернігівською Десною команді Мирона Маркевича вистачило одного м'яча, щоб пробитися до наступного кола.

Десна на правах господаря з перших хвилин намагалася діяти дуже агресивно, Дніпро не поспішав форсувати події. І такий перебіг подій прослідковувався майже протягом всього матчу. Команда, яка займає 8-е місце після чотирьох турів Першої ліги, майже на рівних грала проти одного із претендентів на "золото" Прем'єр-ліги.

Вже на 9-й хвилині господарі награли на небезпечний момент, але після удару Деребчинського м'яч рикошетом від захисника пішов на кутовий. Десна продовжила атакувати, і за дві хвилини ледь не награла на пенальті у ворота суперника.

Федецький порушував правила у своєму штрафному, і головний арбітр без роздумів показав захиснику червону картку і вказав на точку. І, якби не лайнсмен, який до цього зафіксував оффсайд, суддя вигнав би Артема і не ясно, як би склалася гра для дніпрян у такому випадку.

Після цього епізоду Дніпро почав додавати у швидкості, і як наслідок, біля воріт  Федоренка почало з'являтися більше моментів. На 36-й хвилині після удару Матоса в голкіпера на добиванні першим був Чеберячко, який у підсумку і став автором єдиного забитого м'яча сьогоднішнього протистояння.

У другому таймі Дніпро вже десь грав по результату з великим процентом контролю м'яча, а Десна чекала свій шанс на контратаці. На 73-й хвилині Картушов небезпечно пройшов по флангу, прострілив до штрафного, але Польовому вдалося зіграти на перехопленні, і не дати замкнути дальню стійку нападнику чернігівського клубу.

За великим рахунком, більше моментів у Десни до фінального свистка не було, Дніпро свої епізоди не використав, а тому гра завершилася підсумковою мінімальною перемогою гостей. Десна показала характер, бійцівські якості, але у грі проти суперника рівня Дніпра цього виявилося замало.

Кубок України з футболу 2014/2015

1/16 фіналу

Десна (Чернігів) - Дніпро (Дніпропетровськ 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Чеберячко (36)

Десна: Федоренко, Смалько, Каваців, Картушов, Бовтрук, Кондратюк (Агапов 86), Деребчинський (Фурта 75), Козак (Чуланов 80), Мельник, Щедраков, Жук

Дніпро: Лаштувка, Політило, Федецький, Шахов, Лучкевич (Гама 72), Бартулович, Чеберячко, де Матос, Селезньов, Польовий, Канкава

Попередження: Мельник (26), Бартулович (69), Федецький (74), Польвоий (90)

Коментарі ()