Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Металіст - Рух Хожув 1:0. Харків'яни з боєм пробиваються в груповий етап

28.08.2014 16:10 1073 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Металіст - Рух Хожув 1:0. Харків'яни з боєм пробиваються в груповий етап

Перша єврокубкова гра Металіста у новому сезоні залишила далеко не найкращі враження. Суха безгольова нічия у Польщі переносила багато питань на київський матч-відповідь, я в якому харківський клуб також не показав видовищної гри.

При відносно невисокому темпі командам явно не вистачало винахідливості і злагодженості попереду. Харків'яни виглядали активніше, захопивши ігрову ініціативу з самого початку матчу. Як і в першій зустрічі між цими клубами, команда Рахаєва використовувала багато навісних передач у напрямку Жажи та Гоменюка, які обидва вийшли у стартовому складі, однак гостроти біля воріт Камінськи це фактично не створювало.

Щодо гостей, то вони повністю відкотились у захист і особливо не використовували контратаки. Шуст весь перший тайм був без роботи, а от його візаві довелося трохи порухатися. Камінськи декілька разів вдало грав на виході, та нівелював підступний удар головою від Гоменюка.

У другому таймі номінальні господарі додали в атаці. Два непоганих моменти вже на початку другої 45-хвилинки нереалізував Гоменюк: перший удар Володимира накрив захисник, а другий вийшов заслабким, тому голкіпер Руха без проблем загрозу нівелював. Дуже активним у складі харків'ян варто відзначити Клейтона Хав'єра, який не один раз виводив Гоменюка на ударну позицію, однак у форварда Металіста явно не клеїлося із завершальним ударом, то неточно, то у руки голкіперу летів м'яч.

Додав згодом свіжості попереду Вільягра, який змінив непомітного Жажу, але у підсумку переграти Камінськи в основний час підопічним Рахаєва так і не вдалося. Не дуже видовищний матч продовжився і у додатковий час. Переломний момент стався на 103-й хвилині зустрічі, коли голкіпер гостей, рятуючи свою команду від голу, у своєму карному ледь не відправив у нокдаун Володимира Гоменюка і отримав за це пряму червону картку. Пенальті вдало реалізував Хав'єр і Металіст нарешті повів у рахунку.

Граючим в меншості футболістам польського клубу довелося розкриватися, щоб хоча б спробувати зрівняти рахунок у матчі. Це дало багато вільних зон в оборонних порядках Руха, які харків'яни використовували в контратаках. Однак забити вдруге українському клубу все одно не вдалося. Два поспіль виходи 1 на 1 змарнував Гоменюк, а вже під завісу матчу Володимир після класної передачі Хав'єра не влучив у порожні ворота.

Рух так нічим і не відповів харків'янам на гол Хав'єра з пенальті, хоча під завершення матчу мав декілька непоганих моментів.  За 4 хвилини до свистка голкіпер Металіста Шуст врятував свою команду після двох поспіль небезпечних ударів від гравців суперника. У підсумку харківський клуб вдало довів справу до перемоги і здобув путівку в груповий етап Ліги Європи.

Зазначимо, що потрапив у груповий етап Ліги Європи і дніпропетровський Дніпро, який витримав іспит у Хорватії.

Коментарі ()