Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Хайдук - Дніпро 0:0. Путівку у групу вистояли

28.08.2014 23:36 1133 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Хайдук - Дніпро 0:0. Путівку у групу вистояли

Дніпро вже втретє поспіль виходить у груповий етап Ліги Європи. Цю чергову путівку команда здобула у протистоянні з хорватським Хайдуком. Після мінімальної перемоги у Києві, дніпропетровці втримали потрібну нічию на полі суперників, де зустрілися із серйозним тиском з боку трибун.

Особливо вдаватися в опис гри не хочеться, адже Дніпро, склалося відверте враження, приїхав "грати на нуль". "Сухі ворота" - ось що було потрібно Мирону Маркевичу. До того ж, після того, як він перед матчем сказав, що невихід у групову стадію не стане трагедією для клубу. Або наставник щось намагався приховати, або ще щось, але такі слова насторожували.

Як виявилося, марно. Дніпро настільки чітко та щально побудував захисні редути, що у Хайдука і моментів не було. Так, була навала наприкінці матчу, з якою оборона гостей досить легко впоралася. Не виграли хорвати загалом і жодного навісу зі стандарту, на що вони покладали великі надії. У другому таймі дніпряни взагалі настільки "засушили" гру, що і пригадати біля їхніх воріт мало що можна.

Натомість, Маркевич і його підопічні повинні мати серйозні питання до пані Фортуни, яка у цей день робила все, щоб Хайдук пройшов далі. Те, що робив Ловре Калінич на лінії воріт, пояснити просто важко. Та куди там важко? Просто неможливо! Кураж, який воротар впіймав ще у Києві, перейшов і у Спліт. Спочатку він відбив удар майже впритул від Ротаня, а наприкінці першого тайму увійшов у таку стадію, що білка Хеммі з мультфільму "Лісова братія" просто відпочиває.

Отож, ви тільки вдумайтесь, скільки сейвів за менше ніж три хвилини. Зозуля головою майже напевне замикає навіс, але м'яч влучив у захисника, потім у стійку, а Шахову не вистачило півметра, щоб переправити м'яч у ворота. Цей момент дещо трішки стосується Ловре Калінича, але після перегляду повтору впевнився, що він би і тут дістав м'яч. Проходить дві хвилини, і провал у центрі захисту. Шахов просто розстрілював ворота, але голкіпер неймовірним чином переводить на кутовий. Зозуля уникнув оффсайду та пробив у стійку після навісу зі штрафного, добивання - ногу встигає виставати Калінич...

Запитаєте, до чого я тут так розхвалюю цього воротаря? Та до того, що всі його старання могли завершитися шаленим голом від партнерів, і не бачили б ми тоді Дніпро у Лізі Європи. Проте, десь там зверху все-таки є якась невеличка, та все ж справедливість. Тому, до зустрічі у наступних матчах Дніпра.

Коментарі ()