Головне

Прем'єр-ліга. 5 тур. Дніпро - Ворскла 1:1. Перша осічка Маркевича

31.08.2014 21:53 837 0
Прем'єр-ліга. 5 тур. Дніпро - Ворскла 1:1. Перша осічка Маркевича

Дніпропетровський Дніпро втратив перші очки у новому чемпіонаті України з футболу. Сталося це у домашньому поєдинку з полтавською Ворсклою. Дніпрянам по ходу зустрічі ще й довелося відіграватися. Отже, одноосібним лідером першості став донецький Шахтар, а Дніпро після п'ятого туру ділить друге місце з київським Динамо.

Перший тайм у Дніпропетровську не вдався. За всі 45 хвилин нічого і не пригадаєш. Дніпряни розраховували на стандарти від Кравченка, бо пройти оборонні редути Ворскли виявилося на так просто. Однак і подачі Сергія адресатів не знаходили, а якщо і знаходили, то м'яч летів не у ствір воріт.

Полтавці ж переходили у контратаку досить рідко. Як визнав уже після матчу тренер команди Василь Сачко, саме на такий перебіг він і очікував, прямо сказавши, що його підопічні грали від оборони. Але один контрнаступ несподівано пройшов. Коли гравці вже чекали на свисток на перерву, Турсунов віддав на Баранніка, якого ніхто не прикривав, і нападник вирішив пробити у дальній кут метрів з 13-ти. Бойко у цьому епізоді не допоміг.

У перерві Мирон Маркевич зробив відразу дві заміни, випустивши Шахова та Калінича. І саме вони організували гол. Перший картинно намалював пенальті, а другий з 11-метрової позначки був точним. Олександр Дердо, звичайно, помилився з призначенням пенальті. Хоча, з іншого боку, за мить до цього гравець Ворскли підіграв рукою у власному штрафному, після чого м'яч і потрапив до Шахова. Тому, можливо, у судді є виправдання.

Пройшло дві хвилини, і Дніпро знову ледь не пропустив. Це Дуглас зрізав простріл з флангу у поперечину, а потім Бараннік на добиванні пробив вище воріт. Далі Дердо вирішив показати, що і він є на полі, роздавши шість карток за десять хвилин. У цей час трибуни гнали своїх улюбленців уперед, щоб ті здобули важливі три очки, та не судилося.

Хоча був у дніпрян стовідсотковий момент. Калінич головою скинув на зовсім вільного Кравченка, якого втратили у центрі штрафного майданчика, але він метрів з восьми пробив поруч зі стійкою. У завершальні десять хвилин підопічні Маркевича так нічого і не створили, тому маємо нічийний підсумок - 1:1. А Ворскла вкотре підтвердила статус незручного суперника для Дніпра.

Коментарі ()