Головне

Ліга Європи. 3 кв. раунд. Мольде - Зоря 1:2. Бенефіс Шевченка у Норвегії. ВІДЕО

07.08.2014 17:20 633 0
Ліга Європи. 3 кв. раунд. Мольде - Зоря 1:2. Бенефіс Шевченка у Норвегії. ВІДЕО

Луганській Зорі, яка у першому матчі проти Мольде пропустила під завісу зустрічі, для продовженя боротьби потрібно було забивати в гостях у норвезького клубу. Завдання мінімум підопічні Вернидуба виконали вже на 3-й хвилині матчу, коли феноменальну контратаку луганчан, після точної передачі Караваєва, завершив класний удар капітана команди Микити Каменюки.

Український клуб відмінно розпочав зустріч, але надалі не реалізував безліч моментів біля воріт суперника. На 20-й хвилині нагоду забити втратив Любенович, удар якого пішов трохи вище воріт Нюллана. Все той же Желько загрожував воротам Мольде зі штрафного, але дальній удар футболіста Зорі прийшов точно в руки голкіперу. Найнебезпечніший момент Любенович мав за 14 хвилин до завершення першого тайму: Ігнатьєвич виконав класний навіс на Желько, той пробив зльоту ближній нижній кут воріт Мольде, але команду Скуллеруда врятував у стрибку Нюланн.

Норвежці ж нічим крім перманентних навісних передач не здивували, але саме після одного з них вони за дві хвилини до перерви і зрівняли рахунок. Шевченко, який декілька разів невдало грав на випередження, черговий раз помилився саме на виході, цим скористався Гульбранссен, який і відправив м'яч у порожні ворота Зорі.

Другий тайм Мольде розпочав потужніше. Вже на 54-й хвилині футболісти норвезького клубу могли виходити вперед: футболісти луганського клубу обрізалися під час своєї атаки, у підсумку 2 в 2 вийшли на ворота Шевченка господарі поля. Голкіпер Зорі змушений був залиши власні ворота і перехопити м'яч у Чіми, однак після рикошету футбольний "снаряд" опинився у Діуфа. Сенегалець пробивав вже у порожні ворота Зорі, однак українську команду врятував Вернидуб, який перевів м'яч на кутовий. Ще через 3 хвилини небезпечно з лінії карного пробивав Мострем, однак на цей раз Шевченко зіграв надійно і парирував цей удар.

У свою чергу Зоря нічим особливим попереду у другому таймі не запам'яталася. Мольде продовжував небезпечно атакувати, створюючи момент за моментом, втім, страхував своїх захисників Шевченко. Голкіпер Зорі спіймав кураж і відбив ще декілька гострих пострілів від гравців Мольде.

Найцікавіше команди залишили глядачам на останні хвилини матчу. Драматичний футбол розпочався за три хвилини до завершення основного часу. На 87-й хвилині Шевченко потягнув пенальті Форрена, а вже через дві хвилини сам Форрен забив у власні ворота. Здавалося, що перемога вже у кишені луганського клубу, однак на 2-й доданій хвилині Мольде заробив другий пенальті. До точки підійшов Ельюнуссі, однак і він не зумів переграти голкіпера Зорі, який фактично і вивів команду Вернидуба у наступний раунд плей-офф.

Коментарі ()