Українська правда

Сабо: Хочу, щоб Росію покарали з усіх боків

Сергей Шемшученко — 3 вересня 2014, 13:35

Екс-тренер київського Динамо Йожеф Сабо дуже хотів би санкцій від УЄФА та ФІФА для російських футбольних клубів та їх національної збірної та федерації.

Про це він сказав в коментарі xsport.ua.

У той же час Сабо не вірить, що ці санкції відбудуться.

"Я думаю, що це (санкції. прим. Чемпіона) блеф. Не дійде до цього. Хоча я дуже бажаю, щоб так вийшло, адже немає слів, щоб описати те, що творить Путін. Ми то в політику не ліземо, але в той же час ця безсоромність.

Так брехати російському народу, що я навіть не знаю, де його совість. Напевно, десь закопали його совість. Хочеться, щоб їх покарали з усіх боків, але я не думаю, що проголосують за це.

Для Путіна подібні санкції нісенітниця. Ви подивіться, його карають, а він сміється. Мало того, він каже, що я можу до Києва за два тижні дійти. Мовляв, ви дивитеся, якщо там ще будете борзіти, то я прямо в Київ приїду. У сенсі з військами. Як так можна? Це нахабство вищої марки.

Для футбольних клубів і збірної таке рішення буде, поза сумнівом, ударом. І чемпіонат світу відберуть. Хотілося б, щоб так їх покарати. Можливо, це Путіна зупинило б, тому що це усе він робить. У Росії люди просто боятися підняти голову. Тепер то вже знають, що загинуло дуже багато російських солдатів, але вони мовчать, бо бояться, - розповів Сабо.