Головне

Григорій Суркіс: "Російський футбольний союз просто хитрує"

01.09.2014 13:58 394 0

Українській футбольній асоціації потрібно більш жорстко відстоювати інтереси України.

Про це заявив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, який поділився своєю думкою з приводу ситуації з кримськими клубами.

"Ця тема обговорюється постійно, і вона не може не турбувати європейську футбольну сім'ю. Як можна прийняти клуби, що відносяться до території, яка не прийнята до складу РФС? Російський футбольний союз, на мій погляд, просто хитрує", - зазначив він.

"РФС хитрістю намагається обійти ті норми статуту ФІФА, які чітко гарантують право асоціації України відстоювати Крим як свою територію як мінімум до ухвалення рішення ООН та іншої резолюції", - сказав Суркіс.

Суркіс зауважив, що статут ФІФА сформульований на підставі того, що, якщо територія на сьогоднішній день не визнана ООН, то інша національна асоціація не може на цій території проводити ігри будь-яких клубів.

"На мій погляд, федерація футболу України повинна бути більш наполеглива і переконлива в своїй доказовій базі за столом переговорів", - висловив думку віце-президент УЄФА.

"Комітет національних асоціацій має право рекомендувати Виконкому ФІФА виключити тимчасово будь-яку національну асоціацію. Це означає неможливість участі цих футбольних асоціацій, збірних по всій вертикалі і клубних команд в турнірах не тільки офіційних, але і неофіційних", - продовжив він.

На думку Григорія Михайловича, Інструментів достатньо, тому українській футбольній асоціації потрібно більш жорстко відстоювати інтереси України.

"Турецька частина Кіпру проводить змагання, ніхто не заважає розвивати футбол, але, разом з тим, ніякі змагання на цій частині турецького Кіпру не є офіційними, що їм не дає права виступати в єврокубках, в кваліфікації Чемпіонату Європи чи світу", - наводить слова Григорія Суркіса сайт телеканалу Футбол.

Коментарі ()