Головне

Прем'єр-ліга. 6 тур. Металіст - Дніпро 2:5. Гольова феєрія не на користь Рахаєва

13.09.2014 19:30 796 0
Прем'єр-ліга. 6 тур. Металіст - Дніпро 2:5. Гольова феєрія не на користь Рахаєва

Протистояння Металіста та Дніпра вже давно стало окрасою чемпіонату України нарівні з матчами Динамо проти Шахтаря. Цікаво, що в останніх восьми поєдинках дніпряни змогли не програти лише раз. Сталося це в 2011 році. В інших випадках харків'яни неодмінно святкували перемогу, втім, сьогодні Дніпро нарешті переміг, та ще і так впевнено. Команди показали результативний футбол, забивши на двох 7 м'ячів. На жаль для вболівальників на ОСК Металіст, 5 з 7 побували у воротах саме їх улюбленої команди.

На старті матчу господарі дещо більше володіли перевагою, втім до гострих моментів біля воріт Бойка справа не доходила. Дніпро у свою чергу також грав дуже обережно, однак вже перша гостра атака гостей завершилась голом у ворота Шуста: Все почалося з помилки Жажи, після чого м'яч перехопив Шахов. Євгеній віддав на Кравченка, який у свою чергу вивів на ударну позицію Бруно Гаму. Португалець трохи протягнув м'яч, змістився ближче до карного і пробив у ближній кут воріт харківського клубу.

Після забитого гола підопічні Маркевича дещо віддали ініціативу супернику, однак скористатися Металіст цим не зумів. Дніпро діяв гостріше на контратаках, особливо виділявся Валерій Лучкевич, який вийшов зі стартових хвилин. За хвилину до перерви ще одна помилка центральних зазисників призвела до другого голу: знову лівим флангом спокійно пройшов Бруно Гама, змістився ближче до карного і запустив шкіряного у дальній кут воріт, оформивши таким чином дубль.

По перерві Рахаєв пожвавив "мертву" атаку своєї команди Гоменюком. Дійсно, гра харківського клубу попереду дещо пожвавилася, втім, на 54-й хвилині за фол останньої надії проти Калінича пряму червону отримав Вільягра. В черговий раз Рахаєву необхідно було щось змінювати, і на поле вийшов новачок команди Сергій Болбат. У меншості Металіст заграв ще гостріше, але пробоїна в обороні давала про себе знати. Дніпро ще двічі ледь на вразив ворота гостей за якісь 10 хвилин. Чого тільки вартий неточний удар Калінича з метрів 8-ми після передачі Шахова. Свого гості в черговий раз домоглися на 62-й хвилині - хет-трик на свій рахунок записав невгамовний Гама, і знову помилки в захисті харківського клубу.

Через чотири хвилини Металіст один м'яч відквитав - класним ударом з-за меж карного ворота Бойка вразив Болбат. Дніпро дещо розслабився і ледь не пропустив вдруге, однак удар Кобіна головою після передачі зі штрафного парирував Бойко, а через якісь хвилини Василь після подібного стандарту і зовсім прошив ворота дніпрян, втім, зробив це він з офсайду.

Під завісу матчу розпочався бенефіс невикористаних моментів від підопічних Маркевича, всі їх згадувати не вистачить часу. За дві хвилини до фінального свистка свою безгольову серію перервав Селезньов, який в 4-те вразив ворота Шуста після прострілу від Коноплянки, а трохи згодом і сам півзахисник Дніпра вколотив класним ударом на виконання 5-й цвях в "труну" харківського клубу. 

Металіст попри такий рахунок голову не опустив і відповів на це "нахабство" голом. На доданих хвилинах відзначився Хав'єр, однак цього виявилося замало. У підсумку впевнена перемога Дніпра над Металістом, яка при певних обставинах могла стати зовсім непристойною.

Коментарі ()