Головне

Прем'єр-ліга. 6 тур. Чорноморець - Шахтар 0:2. Генеральна репетиція перед Більбао

13.09.2014 22:22 648 0
Прем'єр-ліга. 6 тур. Чорноморець - Шахтар 0:2. Генеральна репетиція перед Більбао

Донецький Шахтар напередодні старту в Лізі чемпіонів без особливих проблем впорався з Чорноморцем, який після болючої поразки 2:0 від Динамо в минулому турі хоч і намагався нав'язати "гірникам" конкуренцію, проте повною мірою зробити цього не зміг.

У одеситів план на гру змінився буквально за пару хвилин до стартового свистка. Основний голкіпер Дмитро Безотосний травмувався на передматчевій розминці, тому місце в рамці воріт клубу в екстреному порядку довірили Євгену Пасту. Загалом, другий воротар одеського клубу відіграв непогано, за винятком двох епізодів, коли "гірникам" вдалося забити.

У першому із них Паст навіть ледь не виручив свою команду, відбивши удар Луїса Адріано з близької відстані. Однак, без підтримки партнерів, які відверто "загубили" Фернандо в своєму штрафному, впоратися з добиванням практично в притул у нього шансів не було.

Більшу частину другого тайму "гірники" відіграли у економному режимі, який, здавалося, може зіграти злий жарт з командою Мірчі Луческу. Проте, єдиний по-справжньому гострий момент біля воріт Каніболоцького не зміг реалізувати Опанасенко, а на більше господарям награти вже не вистачало сил.

А Шахтар в кінцівці тайму забив іще, покаравши суперника за черговий провал в обороні на фланзі. Тейшейра видряпав м'яч у захисника і класно подав на дальню стійку, де в ефектному падінні Гладкий поставив крапку в цьому протистоянні. Як одесити не старалися, але стрибнути вище голови у них сьогодні не вийшло.

Що стосується Шахтаря, то команда Луческу перед вильотом у Більбао вбила відразу двох зайців - взяла три очки у чемпіонаті і надалі продовжує лідирувати у турнірній таблиці, і без особливого виснаження і, головне, травм провела генеральну репетицію свого виходу на європейську футбольну арену.

Коментарі ()