Головне

Коньков каже, що у "кримському питанні" ФФУ розраховує на солідарність ФІФА й УЄФА

16.09.2014 17:57 573 0

Делегація ФФУ збирається їхати не на перемовини із ФІФА, УЄФА та РФС, а задля того, щоб викласти чітку позицію української сторони.

Про це заявив очільник Федерації футболу України Анатолій Коньков, якого цитує офіційний сайт ФФУ.

"Події, які відбуваються на території АР Крим, розходяться з регламентуючими документами, якими у своїй діяльності керуються ФІФА, УЄФА та ФФУ", - сказав він.

"Ми всі є членами однієї футбольної родини, але потрібно все робити за законом. ФФУ розраховує на солідарність міжнародного футбольного співтовариства та проситиме вжити максимально можливих санкції по відношенню до РФС, щоб зберегти рівні права усіх членів ФІФА й УЄФА", - додав керівник ФФУ.

Водночас, віце-президент ФФУ Андрій Павелко висловив сподівання, що представники ФІФА й УЄФА будуть послідовними в оцінках і діях стосовно своїх колективних членів.

"Наші аргументи прості: РФС, приймаючи свої рішення щодо кримських клубів, розумів, що йшов на порушення регламентуючих норм ФІФА й УЄФА. Це важке випробування для міжнародних футбольних організацій у контексті дотримання статутних норм", - зауважив він.

"Ми розуміємо, скільки внутрішніх зв'язків і дипломатії є у колективних членів ФІФА й УЄФА, але можливе хибне рішення може створити небезпечний прецедент. Якщо він буде, і буде мінімальне покарання, це буде сигналом для інших, що можна буде і надалі порушувати норми вищих футбольних інстанцій", - додав Павелко.

Нагадаємо, була інформація, що ЄС планує позбавити Росію права проведення етапу Формули-1 і чемпіонатів світу з футболу, хокею та плавання.

Коментарі ()