Головне

Ліга Чемпіонів. 1-й тур. Атлетик - Шахтар 0:0. Закономірна нічия в Більбао

18.09.2014 00:10 1567 0
Ліга Чемпіонів. 1-й тур. Атлетик - Шахтар 0:0. Закономірна нічия в Більбао

Стає традицією, що четвертим представником іспанської Прімери в Лізі Чемпіонів є баскський клуб. Якщо в минулому розіграші це був Реал Сосьєдад, то в нинішньому ним став Атлетик з Більбао. І також традиційно баскська команда почала груповий раунд домашнім матчем проти донецького ​​Шахтаря. Якщо для Сосьєдада дебют у минулому сезоні не вдався (команда програла Шахтарю 0:2), то для клубу з Більбао старт виявився куди більш вдалим.

Атлетик почав зустріч агресивно, на правах господаря поля, створивши перший момент біля воріт П'ятова на 3-й хвилині тайму: де Маркос з флангу віддав точну передачу на Ріко, однак на щастя для гірників опорний півзахисник іспанського клубу пробив невлучно. Шахтар на цей епізод відповів непоганою і перспективною атакою, але Тейшейра в завершальній її стадії потрапив в положення поза грою.

Трохи згодом гості частково перехопили ініціативу. Вже на 13-й хвилині непоганий шанс забити мав Степаненко, дальній удар якого парирував Ірайсос. Атлетик діяв в обороні дуже щільно, тому "гірники" раз по раз робили ставку на дальні удари, які в першому таймі, на жаль, користі не принесли. У свою чергу контратаки баскського клубу також особливою загрозою не вирізнялися, хоча варто наголосити і на впевненій грі на виходах від Андрія П'ятова. Кінцівка першого тайму пройшла у рівній боротьбі і без моментів - закономірні нули на табло.

У другій 45-хвилинці команди заграли активніше. Розпочалася гра на зустрічних курсах, яка додала напруження у матчі, хоча перший хороший момент стався лише на 61-й хвилині: Адріано до кінця поборовся за м'яч, який сам же і втратив, вивів Тейшейру на ударну позицію, втім, Алекс з вбивчої позиції влучив у руку захисника іспанського клубу, на жаль, арбітр порушення правил не побачив. Вже через шість хвилин на дальній удар з-під захисника наважися Коста - на цей раз свою реакцію продемонстрував Ірайсос. Напруга росла і вже через хвилину "гірники" таки занесли м'яч у ворота суперника, але зробили це з офсайду...

Атлетик відповідав на гострі випади "гірників" довгими діагонільними передачами у напрямку Адуріса, але їх спокійно "читали" П'ятов і партнери по захисту. За 20 хвилин до завершення матчу тренери зробили ряд замін, і це помітно збило темп поєдинку. Вже під завісу матчу тиск гостей на ворота господарів поля пішов на спад, певно в знаки вдалася втома підопічних Луческу, однак Атлетик своєю первагою не скористався - у підсумку гра так і завершилась з рахунком 0:0.

Коментарі ()