Головне

Товариський матч. Україна - Молдова 1:0. Пристрілка перед боєм виграна

03.09.2014 19:20 385 0
Товариський матч. Україна - Молдова 1:0. Пристрілка перед боєм виграна

Репетиція перед стартом у відборі до Євро-2016 в національної збірної України вдалася. У Києві в товариському матчі була обіграна збірна Молдови з мінімальним рахунком 1:0. Зважаючи на те, що наші південні сусіди грають в захисний футбол, то моментів була створена купа, а ось їх реалізація знову мінімальна.

Фоменко у цій грі дав пограти майже усім кого він вважає найближчим резервом. Особливо це стосується центру поля та лінії атаки. Відсутність Коноплянки та Ротаня давала Фоменку широкий вибір варіації складу. Вже на перших хвилинах синьо-жовті мусили забивати двічі. Спочатку не використа вихід сам на сам Едмар, котрий пробив у воротаря, а через хвилину вже Ярмоленко головою не зумів переправити м`яч у порожні ворота.

Після двох контравипадів українців гра заспокоїлася і молдавська команда вибудувала свої захисні редути. На 30-ій хвилині гості навіть мали шанс забити, але Іоніце пробив повз ворота з вигідної позиції. У перші 45 хвилин мав ще одну нагоду відкрити рахунок Гусєв, але не зумів замкнути простріл після передачі Федецького, який був найактивнішим у складі української команди.

У другому таймі Фоменко зробив кілька замін, випустивши Безуса та Громова, які свого часу грали разом у Ворсклі і це спрацювало. Але сполачатку Громов на 54-й хвилині не забив сам. Ракицький зі штрафного поцілив у штангу, а на добивання Громов запустив круглого у бік кутового прапорця. Через 9 хвилин українці оформили гол. Громов пробіг з м`ячем у штрафну суперника і віддав пас на Безуса, який ударом з метрів 12 пробив низом у кут воріт, відкривши рахунок.

Після 1:0 Фоменко зробив ще кілька замін, і особливо варто відзначити активність Гладкого, котрий бажає повернутися у збірну України та ще й в основу. Ну а в завершальні хвилини підопічні Фоменка ледве не наступили на старі граблі, але Алексєєв з кількох метрів не влучив у ворота П`ятова. Рахунок так і залишився 1:0, а збірна України провела цілком корисний спаринг. У Фоменка помітний резерв і команда грає у футбол, коли кожен знає, що робити на полі. Але перший іспит буде 8 вересня у матчі зі Словаччиною, а отже тоді і буде виставлена оцінка.

Коментарі ()