Головне

Кубок України. 1/8 фіналу. Говерла - Металіст 2:2. Шав'єр рятує харків'ян

27.09.2014 21:00 938 0
Кубок України. 1/8 фіналу. Говерла - Металіст 2:2. Шав'єр рятує харків'ян

Говерла та Металіст зіграли у бойову нічию у першому матчі 1/8 фіналу Кубку України з футболу. В Ужгороді господарі двічі вели у рахунку, але не втримали перемогу, пропустивши у меншості наприкінці поєдинку. Рятівником харків'ян став Клейтон Шав'єр, який відзначився дублем. Однак, не обійшлося і без невеликого скандалу.

Зі скандалу, власне, і почнемо. Ще під час безпосередньо самого матчу виникли деякі питання до бригади арбітрів на чолі із Сергієм Березкою. Стосуються вони останніх хилин. Спочатку вони на 87-й хвилині зафіксували взяття воріт Максима Коваля. Відразу виникнули побоювання, що Шав'єр міг перебувати в оффсайді. Повтор ці хвилювання розвіяв - жодного положення поза грою. А через дві хвилини Березка нібито не поставив пенальті за фол на Степанюку. Там момент 50 на 50, точно сказати досить важко.

Так от. Віце-президент Говерли Олександр Шуфрич уже заявив, що пенальті був, Березка судив в один бік, і П'єрлуїджі Колліна має покарати арбітра. Ба більше, епатажний керівник пригрозив, що якщо покарання не буде, то ужгородці не поїдуть у Харків на матч-відповідь. Як людина, яка писала онлайн і зараз пише звіт, тобто все бачила, не можу віднайти логіку у такій заяві. Червона Люлюці? Абсолютно заслужена. Атаку двічі зірвав? Зірвав. Голи забиті чисто? Чисто. Момент з пенальті? Так уже написав, що "фіфті-фіфті". А те, що інколи міг прийняти трохи невірне рішення, так це з кожним арбітром може бути. У кожному матчі головний рефері хоча б в одному епізоді, та все ж помилиться.

Та щось задалеко я зайшов, тому повертаюся до самої гри. Металіст заволодів ініціативою з перших хвилин. Говерла була не проти, обравши більш зручні контратакуючі дії. Одна з таких і принесла успіх ужгородцям. Папа не зміг виграти верхову дуель у Шацьких, м'яч відскочив на хід Мякушку, з ударом якого впорався Дішленкович, але першим на добиванні був Каверін. Гуйє взагалі у цьому матчі був на себе не схожим. Стільки помилок за одну зустріч у його виконанні важко й пригадати.

Та і сам Металіст не виглядає наразі командою. Позаду - провали, попереду - беззубість. У першому таймі харків'яни так нічого і не створили. Вони вперто намагалися грати через центр, майже не використовуючи фланги, а особливо - навіси з флангів. І що робив би Ігор Рахаєв, якби у нього не було Шав'єра, - невідомо. Клейтон вперше зрівняв рахунок, перехитривши Коваля ударом зі штрафного, а вдруге - коли був першим на добиванні після потужного удару Радченка.

Між цими м'ячами був гол Мякушка. Хороший м'яч. Він зіграв на випередження після прострілу з флангу, чим пошив у дурні весь захист, а другим дотиком з-під двох обронців пробив під рукою Дішленковичу. На кілька хвилин гра перейшла на зустрічні курси. А завершилася вона червоною карткою для Люльки. Після цього Говерла притиснулася до власних воріт, але переможний рахунок втримати не змогла. Тож, тепер усе вирішиться у Харкові у цьому протистоянні, де ужгородцям будь-що потрібно забивати, і бажано не один м'яч.

P. S. Можливо, комусь може видатися, що автор симпатизує Металісту, то це неправда. Навіть, швидше, навпаки. Просто слова Олександра Шуфрича щодо суддівства і справді є незрозумілими. Тим більше, що він додав, що це не емоції, а виважене рішення.

Коментарі ()