Головне

Ліга Європи. 2 тур. Динамо - Стяуа 3:1. Помста Реброва румунам за 2006-й

02.10.2014 23:59 1296 0
Ліга Європи. 2 тур. Динамо - Стяуа 3:1. Помста Реброва румунам за 2006-й

У другому турі Ліги Європи київське Динамо Сергія Ребров здобуло свою другу перемогу у груповому турнірі, перегравши з рахунком 3:1 румунську Стяуа. Гості з Румунії програли на очах у свого прем`єр-міністра Віктора Понта, який у ці дні в Києві проводив переговори з Президентм України Петром Порошенком. Румунська команда була бита в Києві, а українці отримали гарний реванш за 2006-й рік.

Вісім років тому у стартовому матчі Ліги чемпіонів Динамо в Києві було розгромлене Стяуа з рахунком 1:4. Єдиний гол тоді в складі Динамо забив Сергій Ребров. У матчі в Румунії кияни тоді спромоглися лише на нічию. Матч з нинішньою Стяуа мав бути принциповим. У першому турі Ліги Європи румуни з рахунком 6:0 розгромили данський Ольборг. Гра з Динамо мала бути за перше місце і окреслити перспективи команд в турнірі та ще й дебютом Реброва як тренера в Києві в єврокубках.

Ребров своїм стартовим складом особливо не здивував, засунувши лише на лівий фланг захисту Микиту Бурду. 19-річний динамівець Реброва не підвів, зіграв надійно і самовіддано. У цілому Ребров, довіряє молодим і вони віддячують йому чудовою грою. Це стосується і Сидорчука. з Рибалкою, Калитвинцева і Бульяського. При Реброву ми бачимо вже зовсім інше Динамо, яке дає нам надію на поверення великої команди до Києва.

Очевидно було, що в матчі з Динамо Стяуа цілком влаштовувала і нічия. Гості особливо не поспішали, почали контролювати м`яч в центрі поля. До забитого голу у ворота Стяуа румуни двічі могли забивати, коли Санмартен пробив пробив повз ворота з метірв 18-ти, а після удару Кіпча Динамо рятує Рибка та штанга. На 40-ій хвилині вистрілює награна комбінація Динамо. Беланда зі стандарту м`яко накинув круглого в карний майданчик і Ярмоленко ударом один в дотик поклав м`яч під поперчку воріт - 1:0. Після пропущеного голу Стяуа відразу мала шанс зрівняти рахунок, але Янку з вигідної позиції пробив повз ворота.

У другому таймі Динамо повністю переграло Стяуа і рахунок міг бути розгромним. По одному разу не використали вихід сам на сам з воротарем Ленс та Кравець, а Буяльський з десяти метрів бив і не влучив у площину воріт. Українці повністю переграли і перебігали Стяуа. Функціонально Динамо виглядало на голову вище суперника. В останні 15 хвилин гри Ребров розпочав думати вже про недільну гру Прем`єр-ліги з Шахтарем. Були замінені Сидорчук, Ленс та Кравець. Щоправда до цього Кравець таки зумів забити. Допоміг йому в цьому Ярмоленко, який віддав чудовий пас прямо в ноги Артему, який розстріляв ворота гостей - 2:0.

Під завершення матчу Динамо трохи розслабилолся і ледве не поплатилися за це. На 89 хвилині Стяуа подає стандарт і Русеску на дальній штанзі підставляє голову і забиває у порожні ворота - 2:1. Знову нерви, і знову валідол. Але зумів зберегти здоров`я і уболівальникам і Сергію Реброву Теодорчик. Вийшовши на заміну поляк пробиває Арлаускіса вже в доданий арбітром час - 3:1. За секунд 30-ть Динамо може пропустити знову, але Рибка відбиває удар впритул Синмертана.

Гра так і завершилася з рахунком 3:1 і Динамо очолило свою групу, у двох матчах показавши 100% результат.

Коментарі ()