Головне

Суркіс: Продовжили контракт з Ярмоленком, щоб не було помислів, що його можна підписати безкоштовно

20.10.2014 00:41 457 0
Суркіс: Продовжили контракт з Ярмоленком, щоб не було помислів, що його можна підписати безкоштовно

Київське Динамо продовжило контракт з Андрієм Ярмоленком на один рік, щоб інші клуби не думали, що зможуть отримати гравця безкоштовно.

Про це в ефірі "Профутболу" заявив президент столичного клубу Ігор Суркіс.

"Продовжили на рік, але могли продовжити і на більше. Але ситуація бачите яка, він хоче грати все-таки у більш сильному чемпіонаті. І ми з ним домовилися, що якщо буде серйозна пропозиція, щоб не пов'язувати його контрактними зобов'язаннями, ми продовжимо на рік, хоча була пропозиція з мого боку, але він, в принципі, не погоджувався продовжити на 3-4 роки контракт", - сказав він.

"Для того, щоб у нього був стимул, мотивація, що він не пов'язаний ланцюгами. Продовжили поки на рік, а там буде видно. Хлопець своєю грою у київському Динамо заслужив пограти у топ-клубах, я підкреслюю - у топ-клубах. Навіть в англійській прем'єр-лізі, і то у двох-трьох клубах, теж саме Іспанія, Італія. Він це розуміє, і в жодний інший клуб він не піде", - додав власник клубу.

За словами Суркіса, бажання продовжити контракт було обопільним, тому сторони зустрілися та продовжили угоду до 2016 року.

"Якщо він буде показувати такий рівень гри, щоб на нього хтось звернув увагу, і якщо буде відповідна пропозиція для клубу та для нього, то її розглянемо. Якщо пропозиція надійде, то ми сядемо та розглянемо. Щоб не було балачок, що у нього закінчується влітку контракт, і він вже взимку може підписати з кимось контракт", - пояснив молодший з братів Суркісів.

На його думку, Ярмоленко - не та людина, яка буде зраджувати інтереси свого клубу.

"Так, тут присутня і фінансова сторона, але він не та людина, яка це буде робити. Я не сумнівався, я і не квапився це робити. Так склалися обставини, ми зустрілися в офісі, я йому запропонував, він погодився та подовжив цей контракт. Щоб ні у кого не було помислів, що Ярмоленка можна підписати безкоштовним агентом. Тільки для цього", - зауважив він.

Окрім того, президент киян зазначив, що не хотів би обговорювати наразі суму трансфера, от коли надійде конкретна пропозиція, її будуть розглядати у три сторони - клуб, який купує, Динамо і футболіст.

"Справа не у грошах. Щоб і йому було цікаво з професійної точки зору. Тому що фінансову сторону питання Ярмоленко ніколи не піднімав, працюючи у київському Динамо", - додав Суркіс.

Насамкінець Ігор Михайлович повідомив, що жодної пропозиції по трансферу Ярмоленка він не отримував.

"І Ярмоленко про це знає, як і інші футболісти. Якщо цього року я отримав конкретну пропозицію по Брауну Ідейє, я його продав, я отримав пропозицію від Севільї по Тремулінасу - я його продав. Тобто, якщо буде пропозиція. Я будь-яку пропозицію розглядаю, і, перш за все, раджуся з гравцем", - підсумував він.

Коментарі ()