Головне

Гвардієць Ротань, талісман Балажиц, патріот Ярмоленко. Підсумки 9-го туру УПЛ

23.10.2014 09:03 742 0
Гвардієць Ротань, талісман Балажиц, патріот Ярмоленко. Підсумки 9-го туру УПЛ

Після відновлення змагань в українській Прем’єр-лізі лідери не втратили свого у матчах з командами з нижньої частини таблиці, а клуби-аутсайдери продовжили свій складний шлях у боротьбі за місце під сонцем.

Про все це та як завжди більше - у  матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Львівські Карпати перервали чотириматчеву серію без перемог і здолали маріупольський Іллічівець. Команда хорватського наставника Ігоря Йовічевича вдруге поспіль забиває гол на останніх секундах матчу на власному полі на стадіоні Україна й, таким чином, поповнює очковий багаж. За час панування над "левами" безвиграшної серії, команда програла запорізькому Металургу, Ворсклі й Олімпіку, а також зіграла внічию з Металістом.

Досягнення туру

Руслан Ротань продовжує підкорювати вітчизняні небосхили рекордів. Матч з одеським Чорноморцем, у якому капітан збірної України, крім іншого, віддав гольову передачу на Ніколу Калінича, дозволив півзахиснику порівнятися з недавнім одноклубником, а нині виконавчим директором клубу - Андрієм Русолом, за показником проведених у футболці команди матчів з капітанською пов’язкою на рукаві. Цікаво, що невдовзі Руслан зможе відсвяткувати й іншу знаменну подію. Коли хавбек проведе за "синьо-біло-блакитних" ще дві гри у чемпіонаті України, то зможе обійти Сергія Назаренка за кількістю матчів у вітчизняній першості та запише на свій рахунок такий рекорд серед українських гравців клубу.

Команда туру

Дніпропетровський Дніпро здобув вольову перемогу над одеським Чорноморцем і продовжив утримувати лідерство у чемпіонаті України. Команда Мирона Маркевича здобула четверту загалом і другу поспіль мінімальну перемогу в УПЛ та в черговий раз доклала для вікторії стільки зусиль, скільки їх знадобилося для успіху. Візитною карткою Дніпра стають навісні подачі у штрафний майданчик з флангів та від Руслана Ротаня, і подальша сильна гра на другому поверсі хорватського нападника Ніколи Калінича - той або б’є по воротам сам або скидає "круглого" на вільних партнерів.

Захисник туру

Грегор Балажиц забив єдиний гол у матчі своєї команди з маріупольським Іллічівцем. М'яч словенського захисника став уже четвертим у поточній першості та другим поспіль у домашніх матчах команди. Ба, навіть більше - саме Балажиц забиває вирішальні голи на останніх секундах матчів, знаходячись в епіцентрі атак своєї команди у штрафному майданчику! Центрбек має приховані таланти бомбардира та є своєрідним талісманом успіхів львів’ян?..

Матч туру

Запорізький Металург і донецький Олімпік подарували глядачам незабутній спектакль. Наразі у чемпіонаті України поєдинки, у яких шанувальники футболу можуть насолоджуватися швидким, а подекуди і таким, який іскриться "вибухами" активності, темпом і таким футболом, який не супроводжується значним браком від команд, досить мало. Коли ж команди ще й "приправляють" свої симпатичні дії голами-красенями, український глядач може відчувати себе гостем на найкращому святі! Саме такий матч було зіграно на Славутич-Арені, що стало приємною несподіванкою у вимірі проведення усього 9-го туру змагань.

Суддівство туру

Одеський арбітр Віктор Швецов і його колеги з Дніпропетровська Віталій Романов та Сімферополя Юрій Вакс взяли участь у резонансних епізодах матчів 9-го туру. Якщо одесит у грі полтавської Ворскли та харківського Металіста не наважився поставити пенальті у ворота Горяїнова за нібито влучання м'яча у руку Радченку у другій половині (на нашу думку, рішення арбітра вірне), то Романов не зарахував взяття воріт після удару Сергійчука. І теж вірно, адже м'яч перетнув лінію воріт голкіпера Іллічівця Гальчука не повністю. Нарешті, Юрій Вакс, певно, вирішив почати віддавати "борги" київському Динамо та призначив неіснуючий пенальті у ворота Говерли (про всяк випадок, слова про ангажованість чесного громадянина Вакса щодо його вибору в останньому матчі за участю арбітра то є чистісінький жарт). Порушення проти Ярмоленка, безумовно, було, однак до лінії штрафного майданчика ужгородців...

Ротація туру

Наставник донецького Шахтаря Мірча Луческу вибирав склад команди на матч у Львові з прицілом на майбутнє протистояння з білоруським БАТЕ. У стартовому складі "помаранчево-чорних" вийшло щонайменше п’ять гравців, які зазвичай розглядаються румунським тренером як перші кандидати на підмогу одинадцяти виконавцям. Загалом, вибір головного на лаві запасних "гірників" не створив номінальним господарям Львів-Арени жодних перепон на шляху до перемоги у матчі - донеччани розбили свого опонента без шансів для "хрестоносців".

Цитата туру

Ігор Суркіс розказав про майбутнє Андрія Ярмоленка у київському Динамо. "Ярмоленко - не та людина, яка буде зраджувати інтереси свого клубу. Він ніколи не говорив про гроші, перебуваючи у Динамо. За скільки я готовий його продати? Не хотілося б говорити про якісь цифри. Коли буде пропозиція, ми її розглянемо разом з гравцем. Важливо, щоб такий клуб був з розряду "топ" - із сонму європейських грандів".

Гравець туру

Нападник донецького Шахтаря Луїс Адріано записав на свій рахунок два забитих м'ячі та гольову передачу у матчі з луцькою Волинню. Цікаво, що друге взяття воріт від бразильця було для нападника всього лише третім у поточному сезоні у межах УПЛ. Тоді як результативний пас на партнера - уже п’ятим!

Гол туру

Представник середньої лінії донецького Олімпіка Іса Шериф відзначився першим м’ячем у футболці нової команди. І одразу - найкращим у турі! Нігерійський футболіст став одним з десяти придбань клубу граючого президента та відіграє у команді Романа Санжара одну з домінуючих ролей. Атака, яка передувала взяттю воріт від Іси може бути прикладом, у тому числі, для футболістів, які представляють лідерів українського футболу!

Коментарі ()