Головне

Прем'єр-ліга. 11 тур. Металург Д - Шахтар 2:1. Луческу знову програв

31.10.2014 18:21 1111 0
Прем'єр-ліга. 11 тур. Металург Д - Шахтар 2:1. Луческу знову програв

Донецький Шахтар втретє в сезоні зазнав гіркоти поразки у внутрішньому чемпіонаті. Після невдач в протистоянні із Зорею та в українському ель-класико від Динамо, сьогодні на команду Луческу чекала невдача в донецькому дербі з Металургом на київській Оболонь-Арені.

Загалом, гра розвивалася за передбачуваним сценарієм, з тотальною перевагою Шахтаря і випадковими контратаками команди Володимира П'ятенка. Однак, ближче до завершення першого тайму Металург показав зуби, і награв на два гострі моменти, які, все ж, Нельсону і Федотову не вдалося реалізувати.

У другій половині малюнок гри не мінявся, хіба що "гірники" додали у швидкості і агресії, намагаючись забити гол, і, можна сказати вирішити справу. Проте, м'яч навідріз відмовлявся іти у ворота Бандури у завершальній стадії атак, побудованих технічними і креативними бразильцями Луческу.

Варто окремо відзначити голкіпера Металурга, який беззаперечно показав найкращу свою гру сьогодні, рятуючи команду там, де, здавалося, цього зробити вже просто не можливо. Варто згадати божевільні моменти Кости, Адріано і Тайсона, які напрацювали як мінімум на 3-4 забиті м'ячі.

А за 20-ть хвилин до завершення Металург, можна сказати, і зробив гру, реалізувавши два свої моменти. Спочатку відзначився Морозюк, який відправив м'яч у ворота П'ятова з рикошетом від Даріо Срни. А за дві хвилини воротаря "гірників" засмутив Лазич, який вийшов на ворота після швидкої контратаки своєї команди.

Шахтарю нічого не залишалося, окрім як іти на ризик. Цей крок в якійсь мірі себе виправдав - одну із атак команді Луческу все ж вдалося довести до забитого м'яча. Але на більше Шахтар не вистачило. Металург дотерпів до фінального свистка, і отримав за це винагороду у вигляді +3 до скарбнички, і величезну вдячність від Динамо і Дніпра, які залишилися задоволені черговою невдачею головного конкурента.

Коментарі ()