Головне

Прем'єр-ліга. 8 тур. Динамо - Шахтар 1:0. Перемога, яку так довго чекали у Києві

05.10.2014 21:30 510 0
Прем'єр-ліга. 8 тур. Динамо - Шахтар 1:0. Перемога, яку так довго чекали у Києві

Київське Динамо вперше з 2011 року здобуло перемогу над Шахтарем у чемпіонаті. У важкій грі на Олімпійському завдяки голу Домагоя Віди і слабкій психологічній стійкості підопічних Луческу, біло-синім вдалося записати собі в актив найважливіші три очки на старті сезону.

Прогнозовано, українське класико почалося на дуже високих швидкостях. На старті гри Шахтар створював більше моментів біля воріт Рибки, кияни ж грали від оборони. В кінцівці першого тайму події на полі розвивалися з точністю до навпаки, але до свистка на перерву киянам також не вдалося забити.

При цьому, варто відзначити, що Динамо перший тайм відіграла набагато "чистіше" від суперника, який за цей час встиг награти на три попередження, в той час, як у Динамо у перші 45 хвилин гри покараний був лише Кравець.

На другу половину суперники вийшли без замін, але київський клуб відразу ж взяв ініціативу у свої руки, і буквально замкнув Шахтар на його половині. Команда Луческу продовжувала грати жорстко, як робила це в першій половині, не зважаючи на попередження, отримані в першому таймі.

Один із таких епізодів і став переломним у грі, коли В'ячеслав Шевчук за фол в центрі поля проти Ярмоленка отримав другу жовту. За виразом обличчя Луческу було зрозуміло, що він не погоджується з таким рішенням судді.

Але не варто забувати про те, що емоції на полі починали виплескуватися все сильніше, і арбітру необхідно було показати жовту в подібному епізоді, щоб інші гравці не почали переступати межу дозволеного.

А тренерському штабу Шахтаря краще попрацювати над психологією своїх футболістів, які після вилучення хоч і додали у швидкості і гостроті на половині киян, могли взагалі догравати поєдинок вдев'ятьох.

На 82-й хвилині експресивний Тарас Степаненко назвав бокового суддю двома нецензурними словами настільки голосно, що глядачі почули цю репліку, ніби вона була сказана в гучномовець.

Але Можаровський не став карати гравця попередженням, пропустивши цей епізод поза увагою. А вже за чотири хвилини той же Степаненко за зрив атаки отримує жовту, яка по справедливості, мала бути для нього другою, і, як наслідок, червоною.

При цьому, якщо закрити очі на грубість "гірників", у меншості вони діяли досить непогано. І навіть пропущений гол від Домагоя Віди, співавторами якого можна називати невпевненого Антона Каніболоцького і повільного при грі в обороні Адріано, інтрига в матчі зберігалася до самого фінального свистка.

Кияни, правда, в кінцівці могли остаточно зняти всі питання стосовно переможця, але Ярмоленко сам не реалізував вихід на побачення з голкіпером, і не дав цього зробити Олегові Гусєву.

У підсумку, важка перемога Динамо, яку так довго чекали у Києві. Динамо, взявши важливі три очки, піднімається на другу сходинку в таблиці, ну а Шахтар опускається на незвичне для себе третє місце.

Коментарі ()