Головне

Суркіс знову не озвучив свій варіант футбольних санкцій щодо Росії

08.10.2014 10:50 206 0

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс знову не озвучив своєї жорсткої позиції по санкціям щодо Росії, через участь кримських команд в чемпіонаті Росії.

За словами Суркіса, він лише хоче, щоб Росія припинила організововути футбольні турніри на території Криму.

"Хочу, щоб мене правильно зрозуміли. А то мої минулі висловлювання дехто так інтерпретував, що я вийшов мало не адвокатом Росії. Продовжую наполягати, що РФС грубо порушує статути ФІФА і УЄФА, а також применшує права ФФУ.

Моєю єдиною метою як віце-президента УЄФА є захист футбольної конституції - статутів ФІФА і УЄФА. Мій борг як громадянина України - відстоювати інтереси рідної країни, що залишається законослухняним членом європейської футбольної сім'ї.

Дочекаємося висновків робочої групи УЄФА і ФІФА, а потім дивитимемося. Але все таки я сподіваюся, що РФС скористається шансом і вийде з "кримської безвиході", зберігши обличчя. Для цього необхідно припинити згадані вище порушення, переглянути свої неправомірні рішення і надалі не робити спроб по організації футболу на території Криму, - цитує Суркіса sport-express.ua.

Нагадаємо, що 18 вересня у Ньоні відбулася зустріч представників ФІФА, УЄФА, ФФУ та РФС по кримському питанню. У результаті цієї зустрічі була створена робоча група по вивченню цього питання.

Тим часом кримські клуби продовжуть виступати в другій лізі чемпіонату Росії.

Коментарі ()