Українська правда

Одного з фанатів, який палив фаєр на матчі Шахтар - Порту, оштрафували на 595 грн

Сергей Шемшученко — 3 листопада 2014, 20:16

Сихівський районний суд Львова призначив 22-річному футбольному вболівальнику зі Львова покарання - штраф у сумі майже 600 гривень.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

Оштрафований він був за те, що 30 вересня на стадіоні Арена-Львів під час матчу Ліги Чемпіонів Шахтар - Порту використовув піротехніку.

За фактом порушень громадського порядку під час матчу було відкрито кримінальне провадження. Невдовзі правоохоронці встановили особу одного з уболівальників, який у секторі 9А палив фаєр.

Свою провину хлопець визнав частково. Він пояснив, що на матч Шахтар - Порту він прийшов разом зі своєю дівчиною. Квитки придбав у сектор 24А, проте під час матчу перейшов у сектор 9А, де вболівали його знайомі фанати.

Там від одного візуально знайомого вболівальника він отримав фаєр і запалив його, проте на футбольне поле не кидав, а просто передав по рядах.

За словами хлопця, він знав, що своїми діями порушує правила поведінки на стадіоні, але йому сказали, що це лише шоу та жодих порушень громадського порядку фанати не планують. Справу було передано на розгляд суду.

Суддя Сихівського районного суду, взявши до уваги усі обставини справи, призначила вболівальникові покарання - штраф у сумі 595 гривень.

Нагадаємо, тоді фанати вивісили банер з написом "УЄФА", розфарбованим у російський прапор, а наприкінці другого тайму ще й кинули на поле фаєр.