Українська правда

Дніпро хоче, щоб Степаненко не зіграв в неділю і готовий йти до Лозанни

Сергей Шемшученко — 5 листопада 2014, 16:32

Дніпро висловив свою позицію відносно участі футболіста Шахтаря Тараса Степаненка в матчі проти донецького ​​Металурга.

Про це повідомляється на офіційному сайті команди.

"Тарас Степаненко може і повинен відбути третину дискваліфікації, що залишилася, в найближчому календарному матчі. Процедура і порушені терміни його відсторонення прописані в тому ж Регламенті, згідно з яким на матч проти Шахтаря не вийде один з провідних гравців Дніпра Руслан Ротань.

Шкодуючи про те, що наш капітан отримав в попередньому поєдинку два попередження, які обернулися червоною карткою і технічної дискваліфікацією, ми наполягаємо на несправедливості ситуації, в якій донецький футболіст, що отримав більш суворе дисциплінарне покарання, зіграє, так і не відбувши заслуженого покарання.

У цьому зв'язку нагадаємо ФФУ, що незнання законів не звільняє від відповідальності. А навмисне їх ігнорування - злочинне по відношенню до футболу.
Сумно, що в цій історії зачеплені інтереси Шахтаря, який опинився мимовільним порушником Регламенту. Сподіваємося на розуміння з боку нашого принципового суперника, який завжди декларував своє трепетне ставлення до букви закону. В даному випадку це можна легко довести на практиці.

При цьому ми готові домагатися остаточного прояснення ситуації - в найвищих інстанціях, включаючи Лозанну", - заявляє дніпропетровський клуб.