Головне

Прем'єр-ліга. 11 тур. Металіст - Олімпік 0:0. Харківська "засуха"

02.11.2014 22:06 499 0
Прем'єр-ліга. 11 тур. Металіст - Олімпік 0:0. Харківська "засуха"

В минулому турі чемпіонату Металіст на виїзді поділив очки з Ворсклою. То був той матч, де якраз футболісти полтавського клубу були більше засмучені втраті очок. Перед матчем з Олімпіком ситуація була протилежна: Металіст забов'язаний був грати на перемогу, а Олімпік могла влаштувати і нічия. Втім, якщо підопічні Рахаєва останнім часом демонструють зовсім невиразний футбол, то Олімпік, навпаки, радує своїх уболівальників якісним футболом і результатами, тому визначити фаворита в цьому протистоянні було складно. 

Щодо самого матчу, то гості відразу ж показали серйозність своїх намірів. Вже на першій хвилині футболісти донецького клубу створили перший момент, однак удар Іванова вийшов дуже неточним. Металіст з відповіддю не забарися і також створив потенційний момент, на жаль, гостра прострільна передача Коельо на Болбата була перехоплена Махарадзе. Через декілька хвилин Олімпік виводити вперед міг Дитятьєв, який пробивав головою після подачі зі штрафного, але м'яч припав прямо туди, де стояв Горяїнов.

Після такого бурхливого початку гра поступово перейшла ближче до центра поля. За невеликий проміжок часу команди обмінялися жовтими картками, а за 15 хвилин до свистка на перерву арбітр не побачив грубий фол Вільягри, який ліктем проїхався по Кадимяну. У підсумку форварду донецького клубу знадобилася допомога лікарів, а після цього темп матчу взагалі впав, як результат - команди пішли на перерву без забитих м'ячів.

У другому таймі підопічні Санжара продовжували виглядати досить солідно. На 49-й хвилині матчу Драченко завершив атаку Олімпіка ударом з-під захисника, але Горяінов загрозу нівелював. Вже через чотири хвилини використав вільні зони Металіста Моха, але його удар пройшов повз ворота харківського клубу. Металіст відповів аж в середині тайму, але як! .Спочатку після передачі Коельо Махарадзе парирував удар Радчека, а потім через якусь мить голкіпер Олімпіка парирував добивання з кількох метрів від Кобіна.

За 15 хвилин до фінального свистка гості створили ще кілька моментів. В епізоді з ударом Тищенка свою майстерність знову показав Горяїнов, а через хвилину перспективний момент втратив Єременко, який на дальній стійці не зміг влучити по м'ячу. Після цього за справу знову взявся Металіст, втім, на висоті сьогодні був Махарадзе, який спочатку відбив удар від Кобіна, а потім парирував постріл Вільягри. Під завісу матчу гра знову перейшла в позиційну, багато дрібних фолів, багато боротьби і мінімум моментів. У підсумку змінити нулі на табло командам не вдалося, як результат - третя суха нічия в 11-му турі УПЛ.

Коментарі ()