Українська правда

Фоменко: У нас є проблеми з підбором спаринг-партнерів

Сергей Шемшученко — 19 листопада 2014, 00:21

Тренери збірної України отримали достатньо інформації по тим футболістам, яким була дана можливість себе проявити.

Про це після товариської зустрічі зі збірною Литви заявив головний тренер команди Михайло Фоменко.

"У нас така робота, що повністю бути задоволеним неможливо. Так що чимось ми задоволені, чимось - ні. Але у будь-якому випадку, ми отримали достатньо інформації по тим футболістам, яким була дана можливість себе проявити", - сказав він.

"А от чим ми точно незадоволені, так це тим, що цей матч ішов після офіційного поєдинку, а не перед ним. Якби ми проводили такий спаринг до зустрічі з Люксембургом, то мотивація футболістів була б вищою. А так, не всі якості хлопців були сьогодні з ними на полі", - додав наставник.

За словами Фоменка, у діях Будківського поки більше видно роботу, яку він звик виконувати у Зорі, але по самовіддачі до нього претензій немає.

Окрім того, тренер зазначив, що Руслана Ротаня не змушували грати, а він сам виявив таке бажання.

"Багато говорять про те, що збірна України у цьому відбірному циклі відрізняється від самої себе у попередньому відборі. Це справді так. Пояснюється це просто. У відбірковому циклі до ЧС-2014 у нас всі хлопці були живі-здорові та жодних кадрових проблем ми не мали, граючи в одному і тому ж складі", - зауважив він.

"А зараз у нас проблеми перед кожною грою. Стабільність у грі - це, перш за все, стабільність складу. А якщо цього немає, то важливий тільки результат. Якого ми й намагалися досягати", - додав Фоменко.

Також тренери визнають, що у них зріс обсяг роботи по збору інформації про кандидатів у національну команду.

"Зараз бажаючих їхати в Україну просто немає. Ми хотіли зіграти з південноамериканською командою, і Федерація футболу України навіть заплатила їм гроші, але вони не приїхали. Так що у нас є проблеми з підбором спаринг-партнерів", - цитує його Dynamo.kiev.ua.