Головне

Коньков у Вишгороді на гроші УЄФА будує "футбольне Межигір`я"?

19.11.2014 08:13 942 0

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков на гроші виділенні УЄФА для будівництва 27 футбольних стадіонів на усій території України, будує лише один стадіон у місті Вишгороді.

Про це ідеться в листі тренерського колективу ДЮФК Поділля.

Як зазначається у листі, саме у Вишгороді мешкає пан Коньков.

"Влітку 2013 року УЄФА та ФІФА погодилися виділити Україні 5,5 млн євро та 0,5 млн доларів на будівництво 27 стадіонів з трибунами, полем і рздягальнями для дітей у всіх регіонах України. Однак у січіні 2014 Коньков та його соратники вирішили направити ці кошти на будівництво лише одного об`єкту - критого манежу у передмісті Вишгорода", - ідеться в листі.

Зазначається, що Коньков відмовився будувати стадіони в обласних центрах, мотивуючи це відмовою від співпраці влади на місцях.

"За тодішніми розрахунками ФФУ, кожен з 27 міні-стадіонів коштує 6 млн гривень. Третину від цієї суми мала надати федерація, а інші кошти регоінальні бюджети.

Однак, після революції гідності Коньков відмовився від цього проекту, мотивуючи це не можливістю, влади на місцях виконувати свої зобов`язання.

Тому ми звертаємося до української міжнародної спільноти: поки не пізно треба докласти усіх зусиль аби завадити будівництву у Вишгороді манежу, який у народі називають футбольним межигір`ям Конькова", - пишеться у листі, що також адресований Президенту України Порошенку, президенту ФІФА Блаттеру та віце-президенту УЄФА Суркісу.

Коментарі ()