Головне

Ультрас України попросили Порошенка не сприймати пропозиції УЄФА, які стосуються анексії Криму

20.11.2014 16:58 948 0
Ультрас України попросили Порошенка не сприймати пропозиції УЄФА, які стосуються анексії Криму

Ультрас України звернулися до президента України Петра Порошенка.

Відповідне звернення з'явилося на офіційному сайті ultras.org.ua.

"До Вас звертаються Ультрас України. Нам стало відомо про те, що у межах візиту до Києва президента УЄФА Мішеля Платіні планується його зустріч з Вами. Саме тому вважаємо за необхідне повідомити Вам про ситуацію, за якою уважно слідкує вся футбольна Україна.

3 серпня 2014 року на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим проводяться футбольні змагання під егідою Російського футбольного союзу. Оскільки Крим не є територією Росії - це є грубим порушенням статутів ФІФА та УЄФА.

Проте, чомусь ці організації не впроваджують дієвих заходів, які б змусили РФС припинити свавілля. Така бездіяльність розцінюється нами як потурання російській агресії. Адже ми добре знаємо, що вирішення інших дисциплінарних питань ніколи не потребувало від УЄФА стільки часу.

Отже, УЄФА займає позицію, яка суперечить рішенням ООН та ЄС, не запроваджуючи санкцій щодо РФС та, фактично, легітимізуючи анексію Криму, що дає нам підстави підозрювати цю організацію у власній політичній грі.

Тим самим УЄФА порушує принцип невтручання політики у футбол. Адже інакше нічого б не заважало УЄФА дотримуватись норм свого власного статуту.

З огляду на сказане вище, дуже просимо Вас жодним чином не сприймати пропозиції УЄФА, які суперечать національним інтересам України та легітимізують подальшу присутність РФС на півострові", - йдеться у зверненні.

Коментарі ()