Головне

Колишній глава ФА пропонує європейцям бойкотувати ЧС-2018 і ЧС-2022

21.11.2014 22:37 470 0

Колишній глава Футбольної асоціації Англії (ФА) Девід Трісман закликав європейців бойкотувати чемпіонати світу 2018 та 2022 років, які пройдуть у Росії та Катарі.

За його словами, Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) діє недостатньо відкрито.

"По-перше, мені б хотілося, щоб президент УЄФА Мішель Платіні відмовився співпрацювати з ФІФА, якщо вона так веде справи", - наводить Reuters слова Трісмана.

"А при такому розкладі це означатиме загрозу бойкоту європейцями чемпіонатів світу. По-друге, великі бренди, що спонсорують ФІФА, повинні дати зрозуміти, що вони не хочуть, щоб їх компанії асоціювалися з подібного роду операціями", - додав він.

"Ми повинні сказати: якщо ви хочете, щоб європейці були частиною світового спортивного співтовариства, воно має бути чистим і прозорим. ФІФА постійно знаходить привід не публікувати свої рішення, і це відбувається вже не одне десятиліття", - цитує його "Спорт-Экспресс".

Нагадаємо, що розслідування ФІФА не виявило серйозних порушень при виборі господарів чемпіонатів світу 2018 та 2020 років, тому справа була закрита. При цьому подробиці розслідування опубліковані не були.

Коментарі ()