Головне

Ліга Європи. 5 тур. Інтернаціонале - Дніпро 2:1. Урок, як не треба грати у більшості

27.11.2014 23:44 1064 0
Ліга Європи. 5 тур. Інтернаціонале - Дніпро 2:1. Урок, як не треба грати у більшості

Матч на Джузеппе Меацца не був для Дніпра вирішальним у груповому етапі Ліги Європи сезону-2014/15. Як би не завершилася зустріч, доля путівки у плей-офф вирішуватиметься у домашньому поєдинку з французьким Сент-Етьєном, у якому дніпрянам потрібна буде лише перемога. Однак, як виявилося, тепер буде одне "але"...

Про визначальність гри із Сент-Етьєном перед матчем у Мілані говорив і головний тренер Дніпра Мирон Маркевич. Саме тому дніпропетровці отримували шанс зіграти на легендарному стадіоні у своє задоволення. Окрім того, було зрозуміло, що Інтер зі стартових хвилин заволодіє ініціативою, щоб достроково оформити собі перше місце, а це давало "синьо-біло-блакитним" можливість зіграти в улюбленій манері - на контратаках.

Та вийшло не так, як думалося. З перших хвилин м'яч під свій контроль, не відчуваючи тягаря на плечах, узяв Дніпро. Кілька спроб, і рахунок був відкритий. Ротань був першим на добиванні після невпевненої гри Хандановича, який невдало відбив удар Коноплянки. Як не прикро писати, але це була єдина й остання помилка від воротаря Інтера...

Міланці спробували перехопити ініціативу, але нарвалися на пенальті, який заробив Чеберячко. Та, на жаль, Коноплянка, за котрим спостерігала вся футбольна Європа, з 11-метрової позначки переграти голкіпера не зміг. Довго готував удар Євген і програв дуель. Після чого спрацювало вічне правило футболу. Кузманович пробив і захисників, і Бойка після пожежі у штрафному майданчику Дніпра.

Дніпропетровці не знітилися та продовжили атакувати, проте до перерви небезпечних моментів не створили. А відразу на першій хвилині другої половини отримали чудовий шанс на успіх - Раноккія отримав другу жовту за грубу гру проти Ротаня. Здавалося, що тепер Дніпро спокійно доб'ється свого, адже у першому таймі саме гості більше володіли ініціативою.

Як би не так! Через чотири хвилини після вилучення дніпряни нарвалися на контратаку, яку точним ударом завершив Освальдо. Знову здалося, що це лише непорозуміння, що зараз Дніпро заб'є кілька разів... Може, і забив би, якби не промах Калінича через дві хвилини. Нікола з кількох метрів примудрився влучити не у порожні ворота, а у Хандановича. Було і добивання, але тут уже Жуан з лінії виніс м'яч.

Тренер Інтера Джуліо Нучьярі швиденько підсилив захист і півзахист замінами, розуміючи, що можна втратити таку важливу перемогу. І цим він повністю переграв Маркевича, який притримав свої зміни на останні 20 хвилин матчу. У підсумку, ні Матеус, ні Бруну Гама, ні Селезньов (не беручи до уваги гол, забитий з оффсайду) не підсилили гру Дніпра. Найреальніший момент був у Ротаня, який зі штрафного зовсім трішки промахнувся повз "дев'ятку".

Дніпряни по-гандбольному перепасовувалися поблизу штрафного майданчика Інтера, але гостроти так і не створили. З подачами захист міланців спокійно справлявся, а на інше у гостей фантазії не вистачило. Так і вийшло, що Дніпро зазнав незаслуженої та незрозумілої поразки. Хоча... З Говерлою у чемпіонаті було майже те саме... Але не у цьому головна проблема, а у тому, що Інтер може повезти на заключний матч з Карабахом другий склад, а перемога азербайджанців виведе їх у плей-офф. І перемога підопічних Маркевича над Сент-Етьєном (якщо така буде) не матиме жодного сенсу!..

Коментарі ()