Головне

Ліга Європи. 4 тур. Карабах - Дніпро 1:2. Калінич розродився дублем, Дніпро - перемогою

06.11.2014 18:10 554 0
Ліга Європи. 4 тур. Карабах - Дніпро 1:2. Калінич розродився дублем, Дніпро - перемогою

Дніпро повернувся у боротьбу за вихід в 1/16 фіналу Ліги Європи, обігравши на виїзді у Баку азербайджанський Карабах. І перемогли з прийнятним результатом за підсумком двох зустрічей. У разі однакової кількості очок у команд, вище буде саме дніпропетровська команда, адже на виїзді забила два м'ячі.

Карабах, на правах господарів, розпочав набагато активніше, вони заволоділи ініціативою та віддавали м'яч суперникам. Дніпро хіба що міг розраховувати на контратаки. При цьому досить лояльно до української команди поставився арбітр матчу Павел Гіль. Він до 10-ої хвилини міг призначати два пенальті у ворота Бойка. Спочатку дещо підштовхнули Джорджа, а потім Мазух, швидше за все, збив Рейналдо.

Як би там не було, а  поляки цього вечора були за Дніпро. А підопічні Маркевича "віддячили" їм чистим голом. Голом-шедевром, можна сказати. На правому фланзі Ротань п'ятою віддав на Федецького, той знову ж таки п'ятою на Зозулю, а Роман навісив точно на голову Каліничу. "Синьо-біло-блакитні" відразу ж кинулися добивати колектив з Агдаму, та удари Ротаня заблокували, а Чеберячко пробив дещо неточно. А Коноплянка підтвердив слова Маркевича, що не у формі, коли не зміг реалізувати вихід віч-на-віч. А удар головою Федецького потягнув Шехич.

Азербайджанці прийшли у себе ближче до 30-ої хвилини. І відразу забили... Здавалося, що штрафний не буде небезпечним, але Джордж пробив так, що ні стінка, ні Бойко не перервали політ м'яча. Завершення тайму запам'яталося лише попередженнями та невідомою травмою Стрінича, якого замінили у перерві.

Другий тайм не був схожим на перший. Дніпряни, очевидно, нарешті зрозуміли, що треба перемагати у цьому матчі "життя". Весь тайм, не враховуючи останні хвилин десять, гості мали перевагу, володіли ініціативою. Щоправда, до моментів не доходило. Настільки щільний захист, як був у Карабаха, не завжди побачиш у чемпіонаті України.

Міг нарешті розродитися голом Зозуля, але примудрився з кількох метрів, перебуваючи без опіки, пробити головою після навісу повз ворота. Зате зміг Калінич. Він отримав пас від Федецького, виграв боротьбу корпусом у захисника та пробив. Пробив не зовсім добре, але м'яч залетів у ворота - і це найголовніше..

У завершальні хвилини (а гол стався на 73-й хвилині) Карабах створив лише два моменти. І досить непогані. У першому епізоді Бойко вийшов з воріт, вибивши м'яч, після чого парирував ще один удар, а от на навіс на Муарема він не встиг, і щастя, що останній з кількох метрів не влучив у ворота. Другий -  Алмейда пробив майже з лінії штрафної повз дальню стійку. І все - більше дніпряни нічого не дали створити суперникам.

Коментарі ()