Головне

Ліга Європи. 4 тур. Легія - Металіст 2:1. На ті ж граблі

06.11.2014 22:00 609 0
Ліга Європи. 4 тур. Легія - Металіст 2:1. На ті ж граблі

Взяти в Варшаві три очки - нелегка справа, тим більше, коли в команді відсутні відразу три основних футболіста лінії оборони. У матчі проти лідера групи не змогли взяти участь Папа Гуйє, Моледо і Юссуф. Та й форма Металіста залишає бажати кращого. Рахаєв знайшов вихід із ситуації - шляхом варіювання складу. Таким методом, на його думку, повинна була вирішитися проблема втоми футболістів, але не так сталося, як гадалося. "Оновлений" Металіст показав себе у матчі-відповіді значно краще, ніж два тижні тому, але цього також не вистачило для першої перемоги в єврокубках.

Легія почала зустріч дуже потужно, Металіст перші десять хвилин не міг навіть центр поля перетнути. Вже на 6-й хвилині вихід 1 на 1 з Дішленковичем не використав Кухарчик, який після передачі від Сагановськи з гострого кута пробив дуже кволо. Через хвилину Легія створила ще один небезпечний момент, цього разу сам на сам на метеріалузував у забитий м'яч Йодловец, пробивши повз ворота гостей з Харкова.

Металіст прокинувся на 11-й хвилині, відповівши сольним проходом Жажи Коельо, однак бразильцю для логічного завершення епізоду також не вистачило влучності. Втім, до середини тайму Металісту вдалося не тільки збити темп матчу, а й відкрити рахунок: шедевральний гол "ножицями" після скидки п'ятою від Вільягри вдався Кобіну - обов'язково перегляньте цей гол у записі в інтернеті!

Однак музика довго не грала, адже через якихось сім хвилин Легія паритет на табло відновила. Це Дішленкович "нарубав дров" у власному карному під час кутового, проспавши випад на дальній стійці Кухарчика - той такий "подарунок" використав, пробивши головою фактично в порожні ворота харківського клубу. Після цього голу Легія створила ще кілька непоганих моментів, однак більше у першому таймі підопічним Берга забити не вдалося. У свою чергу Металіст дограв першу половину матчу без моментів попереду, чесно кажучи, забитий гол Кобіна більше збив з пантелику не суперника, а сам харківський клуб...

Другий тайм також розпочався з атак польського клубу. Футболісти Легії мінімум двічі могли забивати другий гол в період з 47 по 49, однак то влучність підвела, то Дішленкович вдало діяв на лінії. Гравці Металіста згадали, що їм потрібна перемога, десь ближче до середини другого тайму, коли у них вийшла продумана атака за участю Хав'єра і Ребенка, які вивели на ударну позицію Кобіна, однак Василь якимось чином з метрів дев'яти пробив значно вище воріт. Згодом було ще кілька непоганих моментів від Вільягри і все того ж Кобіна, який з ще ближчої дистанції пробив точно в голкіпера Легії Куцяка.

Здавалося, що відміну від домашнього матчу з Легією цього разу футболісти Металіста не виглядали зовсім вже безнадійно. На жаль, одного лише бажання виявилося замало, тут ще багато питань до Ігора Рахаєва, який почав робити заміни запізно. Харківському клубу не вистачало швидкості попереду, додати її міг Сергій Болбат, але Рахаєв вирішив інакше. Не дав тренер проявити себе і Гоменюку, якого випустив лише на другій доданій хвилині тайму. Але, але..це все на розсуд наставника Металіста.

Ближче до завершення матчу можна було згадати приказку "Одні не можуть, інші не хочуть". Втім, на останній штурм воріт Куцяка Легія таки відповіла гострою контратакою, яка у підсумку виявилася фатальною для гостей: як і в першому матчі, коронний удар виявився на рахунку Дуди, який вдало реалізував вихід сам на сам з Дішнековичем. Більше рахунок на табло не змінювався, як результат - 2:1, четверта поспіль перемога Легії і чергова невдача Металіста, який ,судячи з усього, втратив шанси не продовження боротьби в єврокубках поточного сезону.

Коментарі ()