Головне

Прем'єр-ліга. 12 тур. Шахтар - Дніпро 0:0. Прагматична нічия на Арені-Львів

09.11.2014 19:03 644 0
Прем'єр-ліга. 12 тур. Шахтар - Дніпро 0:0. Прагматична нічия на Арені-Львів

Центральний матч 12-го туру Прем'єр-ліги України між донецьким Шахтарем і дніпропетровським Дніпром у Львові завершився не дуже видовищною та безгольовою нічиєю. Головні тренери вирішили побудувати гру своїх команд прагматично - як кажуть, краще синиця в руці, ніж журавель у небі. І саме рішення наставників багато у чому вплинули на підсумкові нулі на табло.

У першому таймі майже вся гострота виникала після навісних передач зі стандартів. Проте до реальної небезпеки доходило рідко. Срна та Коноплянка не використали свої моменти із забійних позицій зі штрафних (двічі стінки приймали на себе удари), а Калінич і Коста влучали у воротарів. До того ж, збивали невисокий темп фоли. У звітному поєдинку було дуже багато дрібних порушень, а от ударів - обмаль.

Мирон Маркевич повністю переграв Мірчу Луческу тактично у центрі поля. Чеберячко, Канкава, Мазух і Дуглас не залишили своїм бразильським суперникам жодних шансів у першому таймі. Окрім того, малопомітним в атаці був Срна, тому інколи правий фланг нападу "гуляв" у Шахтаря. А завершився тайм неприємним епізодом. Степаненко у боротьбі з Каліничем отримав удар ліктем у брову, після чого Тараса забрала "швидка"... Чи свідомо відмахнувся Нікола, важко сказати, адже боротьба була у них щільною. Анатолій Абдула вирішив, що це був ігровий момент.

Другу половину надзвичайно потужно почав Шахтар, який затиснув гостей на їхній половині поля. Двічі серйозно у гру довелося вступати Бойку. Спочатку він витягнув удар головою Тайшейри, а потім забрав спробу Тайсона. Вирівняти перебіг подій Дніпру вдалося ближче до хвилини 60-ої. Коноплянка навіть зі штрафного влучив у поперечину. Другий найнебезпечніший момент у дніпрян мав Шахов, який з льоту замикав навіс Євгена, проте Фернандо майже з лінії воріт виніс м'яч.

Донеччани розраховували на швидкість бразильців. І кілька разів ці сподівання мало не пройшли. Спочатку Чеберячко обрізався у центрі поля, і Тайсон з Адріано ледь гольову атаку не розіграли, але підстрахував партнера Стрінич. У другому епізоді Фред відкрився, намагався пробити, одна захисник заблокував. І вже у компенсований час Федецький у красивому підкаті не дав пробити Тейшейрі, який уже, напевнно, бачив м'яч у сітці воріт.

От і маємо нульову та закономірну нічию у матчі українських грандів. Могли ми побачити більш цікаве завершення матчу, точніше останні десять хвилин, проте по-іншому вирішив рефері Анатолій Абдула. Суддя на 86-й хвилині показав пряму червону картку Бартуловичу за грубу гру проти Бернарда. Але, якщо бути чесним, то у першому таймі за аналогічне порушення Ордець отримав тільки жовту. Та нехай це залишається на совісті арібтра. Ми ж констатуємо, що Дніпро після вилучення відійшов в оборону та припинив думати про атаку. Тому "гойдалок" на останніх хвилинах ми не побачили.

Коментарі ()