Українська правда

Коньков подякував Платіні за рішення по кримським клубам

Сергей Шемшученко — 5 грудня 2014, 20:25

У четвер, 4 грудня, Виконком УЄФА під час чергового засідання у штаб-квартирі у Ньоні прийняв рішення щодо ситуації, яка склалася в АР Крим.

Згідно з рішенням Виконкому УЄФА, з 1 січня 2015 року РФС не зможе організовувати будь-які змагання з футболу на території АР Крим без згоди ФФУ, а футбольні клуби автономної республіки не матимуть права брати участі у жодних змаганнях, що проводяться під егідою РФС.

УЄФА призначив члена Виконкому Франтішека Лаурінеца відповідальним за виконання поточних розпоряджень.

Президент ФФУ Анатолій Коньков з офіційним листом звернувся до президента УЄФА Мішеля Платіні.

"Від імені Федерації футболу України хотів би подякувати УЄФА та особисто Вам за важливе для України рішення стосовно статусу та розвитку футболу в АР Крим, яке було прийнято 4 грудня на Виконкомі УЄФА.

ФФУ шанує рішення Виконкому УЄФА щодо кримського питання задля збереження цілісності та виконання статутних вимог як ФІФА та УЄФА, так і усіх асоціацій-членів зазначених організацій, а також балансу прав та зобов'язань асоціацій-членів у світовому футбольному співтоваристві.

Зважаючи на відсутність умов розвитку професіонального футболу на сьогоднішній день на території Кримського півострову у складі ФФУ, ми підтримуємо рішення Виконкому УЄФА щодо створення спеціальної зони, де за ініціативи Європейського футбольного Союзу буде розвиватися дитячо-юнацький футбол і підтримуватися місцева футбольна інфраструктура, - цитує Конькова офіційний сайт ФФУ.