Головне

"Революція" у Луцьку та граблі Дніпра. Підсумки 10-го туру УПЛ

10.12.2014 14:19 567 0
"Революція" у Луцьку та граблі Дніпра. Підсумки 10-го туру УПЛ

В останньому турі першої частини сезону луганська Зоря вбивала надії Дніпропетровська, а Віталій Кварцяний вкотре не стримував себе у виборі слів.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами останнього туру першої частини сезону дніпропетровський Дніпро віддаляється від омріяної першої сходинки вже на вісім очок. Поразка від луганської Зорі стала для команди другою в останніх п’яти матчах, проте в перспективі може клубу допомогти. Наставник дніпропетровської команди Мирон Маркевич говорив про необхідність серйозного кількісного та якісного кадрового підсилення команди, починаючи ледь не з першого дня роботи на тренерській лаві "синьо-біло-блакитних". Тепер після розмови з президентом клубу Ігорем Коломойським тренер отримав "офіційну" згоду на масштабну трансферну кампанію.

Команда туру

Луганська Зоря не розчарувала своїх прихильників після двох поразок поспіль. Підопічні Юрія Вернидуба зуміли проявити свої найкращі якості, граючи другим номером, і в той же час не дали розігнатися більш технічному та швидкому супернику, який мав лічені шанси забити аж до єдиного голу від Коноплянки. Дії "чорно-білих" в обороні були близькими до зразкових протягом ледь не всього матчу, а реалізація створених біля воріт Дніпра моментів - мало не ідеальною. Таким чином, наразі луганці розташувалися на п’ятій, останній єврокубковій сходинці від України.

Фатум туру

Востаннє дніпропетровський Дніпро перемагав луганську Зорю 24 березня 2012 року. Відтоді команди зіграли п’ять матчів, у чотирьох з яких перемогу святкував номінальній аутсайдер пари. Саме клуб, який був найкращою командою СРСР 1972 року, є найбільш незручним суперником для "синьо-біло-блакитних" у чемпіонаті України за останні три (!) сезони! Зламати наддивовижу "живучу" традицію підопічні Мирона Маркевича спробують у наступному матчі команд - 5 травня наступного року.

Скандал туру

У матчі луцької Волині з харківським Металістом на полі стадіону Авангард ледь не стався "майдан" по-футбольному. Незадоволені суддівством арбітра матчу Дмитра Кутакова (рефері, який представляє Київську область), вболівальники "хрестоносців" зрозуміли вираз "прояв активної громадянської позиції" буквально та вибігли на поле, щоб заявити про свою незгоду з діями арбітра. Той продемонстрував відмінну фізичну готовність і встиг сховатися від розлюченого натовпу. Матч між командами так і не було дограно (перервано за рахунку 1:2 на користь Харкова), а доля результату гри буде відома вже у наступному році.

Досягнення туру

Олександр Шовковський не втомлюється встановлювати чергову планку рекордів у чемпіонаті України. Матч з донецьким Металургом став для голкіпера київського Динамо вже 392-м у межах вищого дивізіону чемпіонату України. Така цифра - найбільша серед голкіперів, адже тепер страж воріт харківського Металіста Олександр Горяїнов має у своєму активі на один матч менше.

Суддівство туру

У матчах Олімпік - Ворскла та Зоря - Дніпро арбітри зустрічей прийняли декілька, на нашу думку, неоднозначних рішень. Суддя поєдинку донеччан і полтавців Ярослав Козик з Мукачевого на початку матчу призначив вільний удар у бік воріт "олімпійців" нібито за пас Іси Шерифа своєму голкіперу Заурі Махарадзе. На нашу думку, Козик помилився. Півзахисник не віддавав м'яча своєму голкіперу навмисно, круглий відскочив до стража воріт після боротьби гравця Олімпіка з Чеснаковим. Не без похибки провів останній матч у кар’єрі одесит Віктор Швецов.  На 47-й хвилині гри Луганська та Дніпропетровська голкіпер Сантіні збив нападника Дніпра Калінича у штрафному майданчику луганців. На нашу думку, у цьому епізоді арбітр мав призначати пенальті.

Цитата туру

Після гри з харківським Металістом журналісти могли насолодитися черговою епатажною заявою відомого майстра слова вітчизняного тренерського цеху. Віталій Кварцяний у звичній манері прокоментував суддівство арбітра матчу за участю його Волині Дмитра Кутакова: "Перебуваючи у технічній зоні, я вибігав і просив: "Пане суддя, судіть те, що є. Не заважайте футболістам грати". А він на мене дивився, як на дурня, і продовжував заважати".

Антигерої туру

Гравці дніпропетровського Дніпра - захисник Дуглас і воротар Денис Бойко - розділили між собою малоприємне звання гравців, які "допомогли" своїй команді досягти такого результату, який був на табло Славутич-Арени по закінченні матчу. Бразилець та українець "привезли" відповідно перший і другий голи у ворота дніпрян і подовжили катастрофічний період команди в іграх із Зорею.

Гравець туру

Нападник донецького Шахтаря Олександр Гладкий порушив гольову "мовчанку" й у матчі з ужгородською Говерлою відзначився відразу двома забитими м'ячами. Востаннє Гладкий забивав у 6-му турі, коли зумів підкорити ворота одеського Чорноморця. Таким чином, екс-гравець Карпат не радував шанувальників "гірників" протягом восьми (!) матчів. На сьогодні на рахунку форварда вже 7 забитих голів у першості УПЛ цього сезону.

Гол туру

Нападник київського Динамо Андрій Ярмоленко забив дев’ятий гол в УПЛ і порівнявся з румунським хавбеком Волині Еріком Бікфалві. Проте гол гравця збірної України став не просто другим взяттям воріт донецького Металурга, а справжньою символічною окрасою першої частини сезону! Зігравши у штрафному майданчику суперника у стилі Зінедіна Зідана, Андрій показав, що перебуває у відмінній формі. Тепер на рахунку Ярмоленка приємні оку вболівальника "біло-синіх" "дев’ятки" за системою "гол+пас" - 9 голів та ті ж таки 9 гольових передач в УПЛ.

Коментарі ()