Українська правда

Календар УПЛ не дозволив збірній України зіграти товариський поєдинок перед матчем з Іспанією

Сергей Шемшученко — 10 грудня 2014, 16:41

Календар не дозволив організувати та провести міжнародний тренувальний матч за участю національної збірної України напередодні поєдинку з Іспанією.

Про це було повідомлено на зустрічі першого заступника голови Комітету національних збірних ФФУ Володимира Лашкула з головним тренером збірної Михайлом Фоменком.

Як інформує офіційний сайт Федерації футболу України, календар уже визначений УЄФА - тиждень футболу з 23-го по 31-е березня.

Але календар матчів УПЛ (17-й і 18-й тури - 14 березня та 21 березня 2015 року відповідно) не дозволяє організувати товариський поєдинок.

Тому Лашкул висловив ідею про те, щоб до програми навчально-тренувального збору національної збірної внести тренувальний матч між національною та молодіжною збірними командами України (23 або 24 березня).

Цю ідею підтримав головний тренер молодіжної збірної команди України Сергій Ковалець.

У ході зустрічі була також проаналізована можливість організувати міжнародний товариський матч за участю збірної команди України 31 березня на території Іспанії.

Лашкул проінформував про хід перемовин стосовно визначення суперника на цю дату та серед можливих претендентів назвав національні збірні команди Алжиру, Австралії, Колумбії й Уругваю.