Головне

Хто здав Конькова і Ко?

24.12.2014 18:24 1146 0
Хто здав Конькова і Ко?

Федерація футболу України у середу зранку зназнала чергового нападу. Після акцій протесту з гаслами "Геть Конькова" та "дайош люстрацію" у гості до ФФУ завітала СБУ. Працівники служби безпеки провели обшук в Будинку футболу, відбулося вилучення документів та системних блоків. Що і для кого шукали сбушники - було таємницею.

На брифінгу радник глави СБУ Маркіян Лубківський був небатослівний: "Співробітники Служби безпеки України, а саме - Головне управління "К", спільно з колегами з Генеральної прокуратури, проводять процесуально-слідчі дії у Федерації футболу України, зокрема, обшуки. Робиться це у межах відкритого кримінального провадження за статтями 191-ою та 209-ою Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим, а також відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом", - додав речник.

Лубківський не став розповідати і на кого саме впала підозра в корупції в українському футболі, і хто першим проб`є на "зону" шлях для "хабарників у футболі". Напевно, після візиту СБУ розпочали цокотіти зуби не лише в керівників, але і в футбольних суддів... "Прослушка" СБУ вже наповну працює серед жителів Будинку футболу.

Кому ж було вигідно розпочати каральний процес в українському футболі серед вищих керівників. Джерела Чемпіона називають дві кандидатури - Григорій Суркіс та Андрій Павелко. Перший такии чином має намір почисти "авдієві стайні" ФФУ і ввести своїх людей у Будинок футболу.

Що стосується Павелка, то йому варто здобути підтримку на майбутніх виборах президента ФФУ у березні 2015 року. Під пресом роботи Прокуратури та розслідування СБУ багато незмовних людей можуть стати партнерами. Як зазначає Джерело, напередодні самого Конгресу ФФУ у грудні, Павелко мав розмову з Коньковим і пропонував йому добровільно піти на пенсію та напасати заяву про відставку за чудову фінансову винагороду з шістьма нулями. Коньков тоді відмовився, і напевно, вже про це шкодує.

Щодо самих звинувачень, які прозвучали від СБУ, а саме "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим, а також відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом", то нам стало відомо, що розслідується трата коштів з валютних рахунків ФФУ. Причому в особливо великих розмірах. Ще один пункт - це серйозні розкрадання зі складу Федерації футболу України, що знаходиться поруч з Будинком футбол у центрі Києва. Особливо був обуреним цим фактом Григорій Суркіс, який після 2012 року залишив на рахунках ФФУ кругленьку суму у валюті.

Тепер щодо осіб, які можуть підпадати під це розслідування. За інформацією Чемпіона, СБУ та Прокуратура зацікавилися діяльністю президента ФФУ Анатолія Конькова, першого віце-президента ФФУ Анатолія Попова та виконавчого директора Максима Бондарєва. Усі ці три особи протягом останніх двох років мали право підпису фінансових документів. Лише на початку цьоко року таке право Коньков відібрав у Попова власним рішенням.

Як зазначає, джерело, у правоохоронних органів вже є покази та зізнання одного з керівників ФФУ, який погодився розкрити усі схеми крадіжок та корупції у Федерації, лише, щоб уникнути відповідальності. Також джерело зазначає, що нині СБУ та Прокуратура не називають прізвищ фігурантів справи по Будинку футболу тому, що будуть йти торги між звинуваченими і карателями.

Результатом цих торгів може стати те, що корупцію знову буде поборена, а український футбол знову стане чистим, але зі старими-новими іменами...

Коментарі ()