Головне

Скандал в Харкові й чергові втрати Дніпра. Підсумки 14-го туру УПЛ

04.12.2014 10:23 476 0
Скандал в Харкові й чергові втрати Дніпра. Підсумки 14-го туру УПЛ

Наставник срібного призера першості минулого сезону продовжує жадати підсилення команди, а гравець Металіста нарешті виправдав надії вболівальників. Про все це й як завжди більше – у  матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Дніпропетровський Дніпро втратив очки в матчі з донецьким Металургом і дозволив відірватися київському Динамо на відстань вже у п’ять очок. Підопічні Мирона Маркевича продовжили найгіршу з початку чемпіонату серію, яка, з урахуванням поразки від міланського Інтернаціонале в Лізі Європи, нараховує вже п’ять ігор без перемог. За цей період команда екс-тренера харківського Металіста втратила дев’ять (!) потенційних очок в чемпіонаті української Прем’єр-ліги й скотилася вже на третю сходинку в турнірній таблиці.

Команда туру

Перегравши луганську Зорю, харківський Металіст зіграв найкращий матч з початку сезону. Незважаючи на вкрай невдалу гру на міжнародному рівні (як відомо, в Лізі Європи "жовто-сині" програли на груповому етапі усі матчі), в шанувальників команди є привід для оптимізму в національній першості. Нині саме на рахунку харків’ян – найдовша безпрограшна серія в чемпіонаті УПЛ (без урахування досягнень лідера першості, київського Динамо). При цьому підопічні Ігоря Рахаєва мають гру в запасі й у разі перемоги в перенесеному матчі можуть піднятися на 4-те місце, яке дає право кваліфікуватися в Лігу Європи.

Цитата туру

Мирон Маркевич не втомлюється говорити про необхідність підсилення складу. "Я постійно говорю про це, і керівництво клубу знає, що я прошу доукомплектувати команду. У нас багато баласту – це зрозуміло всім. Я озвучив всі позиції, які мені потрібно посилити. Ми працюємо, є люди на ці позиції. Я прихильник того, щоб брати молодих перспективних футболістів 21-23 років, які дійсно будуть прогресувати. Є багато проблемних позицій: лівий захисник, опорні півзахисники і, основне, плеймейкер нам потрібен кров з носу", - заявив Мирон Богданович після матчу з донецьким Металургом.

Досягнення туру

Захисник донецького Шахтаря В’ячеслав Шевчук вийшов у "помаранчево-чорній" футболці в 200-й раз. Гра зовсім не юного оборонця збірної України з кожним роком не гіршає, що робить В’ячеслава усе ще головним претендентом на заміщення "посади" лівого флангового бека головної команди країни. У поточному сезоні на рахунку Шевчука вже три результативні передачі – одного разу гравець віддав гольовий пас у чемпіонаті України, ще раз відзначився таким чином у Лізі чемпіонів.

Суддівство туру

Дивовижно, але факт – у 14-му ігровому колі чемпіонату України робота представників Феміди нарешті не може викликати значних нарікань. Так, бригади арбітрів у Полтаві та Запоріжжі, які судили матчі за участю Ворскли й Динамо та Металурга й Шахтаря, не зарахували голи Драговича та Платона. Неважко помітити, що рішення відповідно Віктора Швецова (арбітр з Одеси) та Сергія Березки (київський рефері) були вірними. Як показали численні повтори, арбітри не помилилися. Варто сказати, що навіть у випадку зарахування обох голів рішення суддів на загальний результат впливу не мали би.

Скандал туру

Після матчу з харківським Металістом головний тренер луганської Зорі Юрій Вернидуб був вельми незадоволений суддівством. За словами наставника, арбітр матчу Анатолій Жабченко незаслужено вилучив його з лави запасних, не призначив у ворота недавнього срібного призера української Прем’єр-ліги пенальті, а також "не помітив" порушення правил, коли господарі ОСК "Металіст" забивали третій гол. На думку Вернидуба, рефері "знущався над командою" і "нащо потрібен такий чемпіонат?". Тепер "справа Вернидуба", а точніше – деякі його слова, можуть стати предметом розгляду працівників КДК ФФУ.

Антигерой туру

Півзахисник полтавської Ворскли Олександр Скляр відіграв не найкращий матч у кар’єрі. У грі з київським Динамо гравець виступав на нерідній позиції лівого оборонця й зумів "здивувати" футбольну громадськість невдалими діями. Безпосередню вину виконавця не важко не помітити як у випадку з другим голом, забитим Мбокані, так і перед третім взяттям воріт, коли Скляр дозволив виконати прицільну подачу Андрію Ярмоленку.

Гравець туру

У матчі з луганською Зорею бразильський нападник Металіста Джексон Коельйо показав гру, яка була достойна звання кращого футболіста туру. На рахунку екс-гравця турецького "Трабзонспора" три голи й результативна передача – Жажа встиг взяти участь у кожному без винятку значущому епізоді гри. Таким чином, після матчу в Харкові гравець довів кількість забитих за "жовто-синіх" у цьому сезоні голів до 5-ти (чотири влучні удари на рахунку Джексона в УПЛ, ще один гол гравець забив у Кубку країни).

Гол туру

Захисник львівських Карпат Володимир Костевич забив перший гол в сезоні. Влучний дальній удар 22-річного гравця молодіжної збірної України, на нашу думку, став кращим в поточному турі. Сам Костевич привернув увагу до своєї персони ще в минулому сезоні й тепер є одним з найбільш перспективних флангових гравців країни. За чутками, на лівого бека претендують Дніпро та київське Динамо.

Коментарі ()