Головне

Прем'єр-ліга. 15 тур. Зоря - Дніпро 2:1. Вернидуб зняв ще один скальп з гранда

06.12.2014 22:29 577 0
Прем'єр-ліга. 15 тур. Зоря - Дніпро 2:1. Вернидуб зняв ще один скальп з гранда

Луганська Зоря продовжує знімати скальпи з грандів українського футболу. В останньому матчі зимової частини чемпіонату позбувся його і Дніпро, який переживає не найкращі часи в останні місяці року. Отримавши гол у власні ворота через власні помилки у захисті, дніпряни нарвалися на контратаку, після чого доля матчу вже була вирішена.

Звітна зустріч мала кілька цікавих моментів. По-перше, свій завершальний свисток у професійній кар'єрі дав Сергій Швецов, якому виповнилося 45 років. По-друге, Юрій Вернидуб змушений був спостерігати за перебігом поєдинку з віп-ложі, а спілкуватися зі своїми підопічними через помічника Юрія Коваля. Нагадаємо, коуч Зорі влаштував скандал у Харкові, коли намагався поговорити з арбітрами, які, на його думку, засудили команду. Після такої поведінки Вернидуб отримав дискваліфікацію.

Дніпропетровці зі стартовим свистком пішли в атаку, щоб швидко забезпечити потрібний результат і не наступити вкотре на ті ж самі граблі. Як виявилося, граблі нікуди не поділися. Хоча початок нічого погано для Маркевича не віщував. Міг відкрити рахунок Калінич уже на 10-й хвилині, але пробив поруч зі стійкою. Окрім того, сподобалася гра молодого Лучкевича, який намагався зачепитися за кожен м'яч.

Проте Зоря витримала, а ближче до середини тайму вирівняла гру. Так, власне, зустріч і продовжувалася - без особливих моментів і гостроти. Може дорікнути Віктору Швецову Калінич. Нікола сперечався з арбітром, що на ньому було пенальті. Пилявський посковзнувся та впав, збивши у штрафній нападника, але рефері показав, що хорват ще перед тим притримував візаві. Був ще момент на початку другого тайму, коли Сантіні, який невпевнено зіграв на виході, зачепив Калінича, однак Нікола так картинно впав, що Швецов не повірив.

І відразу після цього стався гол. Маліновський увійшов у штрафний майданчик завдяки тому, що Дуглас пісковзнувся та впав, після чого віддав точну передачу на Будківського, а той з кількох метрів переправив м'яч у ворота. Зоря, звичайно ж, перейшла на гру на контратаках. Одна з таких завершилася другим взяттям воріт. Прогавили Караваєва, той вийшов на Бойка, обіграв воротаря і віддав під удар партнерам. Любенович влучив у захисника на лінії, а потім м'яч добив Сегбефія.

У той проміжок часу, який минув між голами, Дніпро і створити серйозних моментів не зміг. Запам'ятався вистріл Коноплянки повз стійку, а ще взяття воріт від Калінича, яке сталося вже після свистка (положення поза грою). До честі Дніпра, гості не опустили руки та скоротили рахунок на 90-й хвилині, проте більше нічого створити їм не вдалося.

Отже, Дніпро пішов на зимову паузу на третьому місці, відстаючи від Шахтаря на три очки, а від Динамо - на вісім. У таке повірити важко, адже буквально два місяці тому "синьо-біло-блакитні" лідирували у чемпіонаті. Зоря ж тимчасово піднялася на п'яте місце та відновила боротьбу за путівку у Лігу Європи наступного сезону.

Коментарі ()