Головне

Ліга Чемпіонів. 6 тур. Порту - Шахтар 1:1. Синдром останніх хвилин...

10.12.2014 23:54 585 0
Ліга Чемпіонів. 6 тур. Порту - Шахтар 1:1. Синдром останніх хвилин...

Шахтар завершив виступи у груповому етапі нинішньої Ліги Чемпіонів нічиєю у Португалії. Донецький клуб протягом всього другого тайму вів у рахунку у поєдинку проти Порту, проте, як і у першому матчі у Львові, пропустив на останніх хвилинах і втратив шанс завершити футбольний рік перемогою та солідними преміальними.

Олександр Кучер, Даріо Срна, Луїс Адріано пропускали матч через перебір жовтих карток, які вони отримали у поєдинку з Атлетиком з Більбао. При цьому склалося враження, що бразилець отримав попередження спеціально, у простому моменті. Вийшло так, що Мірча Луческу вніс у заявку Віктора Коваленка, адже у Порту взяв тільки 17 виконавців основи. А молодий півзахисник буквально кілька годин тому виходив у зустрічі цих команд Юнацької ліги УЄФА.

Окрім того, у заявці були лише три номінальні захисники - Шевчук, Ракицький і Кривцов. Тому Містер мав вирішувати проблему з правим флангом оборони. Фахівець вирішив випустити туди Ілсіньо, для якого ця позиція не є звичною. Ну і нарешті, за відсутності Адріано, отримав шанс проявити себе у Лізі Чемпіонів Олександр Гладкий, який міцно засів за спиною бразильця.

І вже перша ж атака Шахтаря показала, чому Гладкий перебуває у запасі. Шевчук прострілив з лівого флангу, а Гладкий, який був абсолютно вільний на дальній стійці, примудрився промахнутися повз м'яч. Це був єдиний момент "гірників" у першій половині зустрічі.

Водночас, Порту мав беззаперечну перевагу, починаючи з хвилини 15-ої. Проте і напівдублюючий склад бронзового призера чемпіонату Португалії не сильно поспішав вперед. Намагався створити небезпеку попереду Куарежма, навіть кілька разів пробив, однак це не було важкою роботою для П'ятова. А от за вистрілом Адріана Лопеса воротарю довелося стрибнути.

Шахтар активізувався ближче до перерви. Продовжили донеччани свій наступ і на початку другого тайму. Португальці такої нахабності, очевидно, не очікували, тому провалилися у захисті. Спочатку Бернард мав використовувати вихід віч-на-віч, але влучив у голкіпера. Зате з кутового подав точно на голову Степаненку - 1:0.

Далі пішла більш весела гра. Порту програвати, звичайно ж, не хотів, а "гірники" могли розраховувати на швидкість своїх бразильців у контратаках. Одна з таких завершилася пасом Бернарда на Тейшейру, який з хорошої позиції пробив над воротами. Окрім того, Дуглас Коста несподівано із незручного штрафного наважився на удар - м'яч облизнув стійку та пішов за межі поля.

Водночас, завершальні двадцять хвилин краще провели господарі. Мав зрівнювати рахунок Мартінс Інді, проте його удар головою прийняла на себе поперечина. Що не вдалося Бруно, вийшло наприкінці поєдинку в Абубакара. Камерунець наважився на вистріл з далекої відстані - від поперечки м'яч залетів у ворота. Порту намагався вирвати і перемогу, та Шахтар вистояв. Отож, "помаранчево-чорні" знову втратили можливість виграти у Порту та тепер очікуватимуть на наступного суперника (жеребкування заплановане на 15 грудня).

Коментарі ()